צחוק – תרופת הקסם לחיים בריאים – משפיע על הזיכרון ועל מערכת העיכול
בעוד הצחוק הוא ללא ספק התרופה למצב רוח , מספר מדענים מנסים להוכיח שהוא יכול להיות גם "התרופה הטובה ביותר" למחלות פיזיות בכללם.
במשך מאות שנים, אם נתייחס גם לתצפיותיו של אריסטו, הצחוק "נהנה" ממוניטין רב: "סם החיים" אמרו עליו, מחולל בריאות טובה וחיים ארוכים ועוד. בוודאי שמעתם זאת בעבר: צחוק מגביר את חסינות תפקוד הלב והזיכרון, משפר את סיבולת הכאב והעיכול, מפחית אלרגיות ולחץ דם. מחקר ראשוני שהוצג בכנס לביולוגיה ניסויי בחודש אפריל 2014, הראה כי מינון של צחוק, בעקבות צפייה בקומדיה - בטלוויזיה, עזר לשיפור זיכרון בגיל הזהב.
בספרו החדש, לרפא את הלב שלך, שיצא בסתיו הזה, הקרדיולוג האמריקאי ד"ר מיכאל מילר קובע כי מינון של 15 דקות יומיות של צחוק "מהבטן" משפר את זרימת דם, בין שאר יתרונות. במילים אחרות, סטנדאפיסטים הם יותר מסתם בדרנים הם סוג של מאמנים אישיים. אנחנו עלולים למצוא את עצמנו מצחקקים את דרכנו לחיים בריאים; לב חזק ובטן מחוטבת - אבל המדע עדיין לא התבסס על טענה זאת לגמרי. לפחות עדיין לא.
הרעיון של צחוק כמו כ'מרפא' תפס תאוצה בשנות השבעים עם המקרה המרתק של נורמן קאזינס, עורך מגזין אמריקאי שאובחן עם מחלה שגרונית, כואבת וכרונית, שלרפואה המערבית לא היתה תרופה עבורה מלבד קצת משככי כאבים שלא השפיעו מספיק.
לאחר שניהל את המחקר שלו על כוחם של רגשות חיוביים, קאזינס נתן לעצמו מרשם של מינונים מסיביים של ויטמין C וצחוק יומי - בעזרת קריאת ספרי בדיחות וצפייה בסרטים של האחים מרקס. הוא התאושש ולאחר מכן העיד בספרו; 'אנטומיה של מחלה' שרק עשר דקות של צחוק מתגלגל סיפקו כשעתיים של שינה ללא כאבים.
יש שטוענים שאמנם לצחוק יש תפקיד חברתי ברור – במשחק וידידותיות בין אנשים, ויש ראיות טובות לתפקידו החיוני בבריאות הנפש ובניית קהילה והרמוניה. אבל כסוג של פעילות גופנית, למשל, זה לא יעיל במיוחד.
היום פותחו סדנאות צחוק מיוחדות לגיבוש ושחרור עובדים, סדנאות שעובדות! חפשו את סדנת צחוק לעובדים שלכם. "מבשלים צחוקים" היא חוויה מלאה שכוללת גם סדנת בישול בה משלבים גם תחרותיות וערכי יעוץ ארגוני.
במרכז - ימי כיף לקבוצות מפונקות יום כיף