שלום לכם קוראים ומעריצים נאמנים!
כידוע, בנוסף לחולשותיי לרקדנים, מתוקים ופרסים מתמוגגת אני בכל פעם שנקרה לדרכי ילד קטן.
ולכן, החלטתי להקדיש מאמר לגזע המיוחד ביותר במין האנושי - ילדים קטנים המתוקים כסופגניות!
מאמר זה יושיט עזרה לאלו שאינם מומחים בילדים קטנים וחביבים!
שלשום, נכדי הבכור, עוזיה, בן ה-18, טלפן אליי מן הצבא בטענה ש"משעמם לו והוא מתגעגע לתבשיל הבשר והירקות החלומי של סבתוש." חיש מהר נכנסתי למכוניתו של משה בעלי (מכונית יוקרתית המכונה "סוסיתא") ובדהרה נהגתי לבסיס בו משרת עוזיה נשמת חיי. מיד שאלתי את עוזיה מן הבסיס ודהרנו ב-40 קילומטרים לשעה (בסלנג- קמ"ש) אל ביתי ברמת גן הבירה (סתם... חה חה חה).
מאז הבריחה הנועזת מתגורר נשמת חיי בביתי באחוזתי בארמוני (בלי התרברבות).
כמובן שבתחילת תקופת המגורים ציפינו שנינו לכיף לא נורמאלי. ואולם, אתמול שוב צץ השעמום של עוזיה אהובי.
כרגיל, במהירות האור צעדתי למטבח המרווח (מזכה [בסלנג "קרדיט"] למשה [מלעל]) והכנתי תכנית מפורטת שעיקרה העברת השעמום של עוזיה, אור חיי.
התוצאה מוגשת כאן לפניכם, בריאה ומדהימה בעקבות אופנת הבריאות. אתם מוזמנים לשלוח אליי תמונות של תוצאותיכם למייל שלי- Shlomit.kahana159@gmail.com. אני קוראת את כל המיילים אף על פי מספרם הרב (אוח, מעריצים.) בנוסף, ניתן ליצור עמי קשר במייל ולקבל חתימה בתשלום סמלי.
באהבה,
שלומית כהנא, בשלנית ואופה מנוסה כבר מעל 50 שנה.
כדורי אבוקדו עם הפתעות בריאות
רכיבים:
*חמישה אבוקדואים טריים ואורגניים (חובה לתוצאה מירבית)
*50 גרם נבטי חמנייה קצוצים דק דק
*50 גרם זרעי פשתן
*50 גרם זרעי חמניה
*50 גרם זרעי דלעת
*50 גרם זרעי כוסברה
*10 גרם קליפת לימון מגוררת
*20 זיתים מגולענים משני סוגים לבחירתכם
*שלוש שיני שום
אופן ההכנה:
- מקלפים את האבוקדואים האורגניים בניסיון להוריד רק קליפה ולהשאיר כמה שיותר בשר אבוקדו.
- מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר בתוספת קורטוב מלח וקורטוב פלפל.
- מוציאים את התערובת ומגלגלים לכדורים בגודל בינוני.
- מניחים במקרר למשך 20 דקות לשם מיצוי טעמים וקירור הפלא הקולינרי.
- בתיאבון!
***ניתן להכין ביצים קשות, להוציא את החלמון ולמלא את הביצה בתערובת המופלאה.
נשנושון בריא
מרכיבים:
- 2 סלקים
- 2 גבעולי סלרי
- תפרחת ברוקולי
- תפרחת כרובית
- צנון גדול
- 2 פלפלים כתומים
- 2 זוקיני
- 100 גרם דלעת
- שמן זית
- קורטוב מלח
- ריבת משמשים
- קורטוב פלפל
- קורטוב אבקת כורכום
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס .
- פורסים את כל הירקות לפרסות דקות.
- שופכים שמן זית על נייר אפייה המונח על תבנית אפייה.
- מסדרים על התבנית את כל הירקות הפרוסים.
- שופכים בנדיבות את אבקת הכורכום, המלח, הפלפל וריבת המשמשים ועוד טיפונת שמן על כל הירקות עד למצב בו הם שוחים בשמן.
- אוכלים בתאבון ונהנים מחום התנור המעניק תוצא ("אפקט" בסלנג) של אח בוערת.
מקווה שנהנתם!
שלומית כהנא,
Shlomit.kahana159@gmail.com