הפרעות בתפקוד המיני
כל כך נעים ומספק יכול להיות המגע המיני וכל כך מתסכל הוא יכול להיות כשיש הפרעות בתפקוד המיני.
אנחנו מגיעים אל שלב יחסי המין מלאי רגש, תשוקה, ציפיות ותקוות אך לפעמים נראה שלגוף יש חיים משלו והוא מגיב בשונה ממה שרצינו שיגיב.
לא מדובר בסתם איכות חיים. אופי יחסי המין שלנו משליך בראש ובראשונה על תפיסת העצמי שלנו כגבר או כאישה ועל מידת הביטחון שלנו בקשר.
לפי הפסיכותרפיה הגופנית אנחנו נפש (נשמה) שמורכבת ממספר רבדים: פיזי, רגשי, מנטלי ורוחני. מצבו של הגוף שלך הוא שיקוף של מצבה הרגשי/מנטלי/רוחני של הנפש שלך.
דרך ההפרעות בתפקוד המיני אומרת לנו הנפש, שהיא, על אף כל הרצון הטוב, נמנעת או מתקשה בשלב זה מלקיים את יחסי המין בגלל תובנות, אמונות וחוויות לא נעימות ולא בונות האצורות ברובד הגופני, הרגשי, המנטלי והרוחני.
יתכן שמדובר בזיכרונות קשים, בהתעללות מינית חד פעמית או מתמשכת.
לעיתים הגורם הוא דימוי עצמי נמוך, דימוי גופני נמוך וחוסר יכולת להרפות ולקבל עונג.
לפעמים מדובר בפחדים כמו חרדת ביצוע שמובילה לפחד דחייה ופחד נטישה, פחד מאי עמידה בציפיות מוגזמות שלנו מעצמינו או של בני הזוג שלנו מאיתנו, פחד מאינטימיות, פחד מאיבוד שליטה, פחד מחדירה ופחד מלהיחדר גם במישור הפיזי אך גם במישור הרגשי.
יתכן שמדובר בחינוך שמרני שמוביל לאשמה, לבושה, להכחשת המאוויים המיניים שלנו ולאי קבלה שלנו את המיניות שלנו.
הגוף זוכר הכל. כל אירוע, נעים ולא נעים, אצור כאנרגיה באחד מהרבדים בהם שוכנת הנפש שלנו או בכולם. מדובר בחסימה אנרגטית שגורמת לאי תפקוד ולעיתים גם למחלה של מערכת אחת או יותר.
כדי לשחרר את האנרגיה השלילית וכדי לשחרר את החסימה שבגוף צריך לדבר עם הגוף. מגוון הכלים הטיפוליים של הפסיכותרפיה הגופנית מאפשרים לגשת ישירות לאיבר החסום, ולהציף ולשחרר את החסימה שבו.
לא קל להיחשף בנושא המיני. לא מול בני הזוג ולא בכלל. הפרעה בתפקוד המיני מעלה שאלות שנוגעות ברבדים העמוקים, המהותיים והכואבים ביותר. הבדידות, למי שחווה הפרעות בתפקוד המיני, היא גדולה ומעיקה.
אל תישאר לבד עם הקושי שלך. עשה משהו. הנפש שלך מדברת איתך. הנפש שלך אומרת לך ומכוונת אותך שבאזור שבו אתה חווה הפרעות בתפקוד המיני יש נושאים מן העבר שטרם סגרת.
הכותב: בנימין ארדיטי, מטפל בפסיכותרפיה גופנית, תואר ראשון בפסיכולוגיה.
אתר: http://www.b-psychotherapy.co.il
נייד: 050-7125003