אחד הדברים שהכי מאפיינים את הקיץ הישראלי הם הפירות. אוהבי הפירות מתעוררים בקיץ לחיים, ומבחינתם הקיץ זה הזמן הכי טעים בשנה.
בתקופת הקיץ רצוי לאכול אוכל מצנן ומרגיע, בעיקר עבור כל אלה הסובלים מחום.
אכילה של אוכל שנעשה בהכנה קלה. דהיינו, בסגנון אוכל מוקפץ, ואין הכוונה למוקפץ סיני מלא ברטבים סינטטיים, הכוונה לשפע ירקות עם או בלי בשר בהקפצה מהירה ותיבול קל בהכנה עצמית.
סלטים שונים, טריים או מבושלים שמיועדים להכניס לגוף שפע מינרלים ואת כל הטוב שיש במזון. פשטידות קלילות ועוד סוגי אוכל שונים שאינם מכבידים על הקיבה. בנוסף, יש להקפיד על כמויות אוכל קטנות יותר בארוחות.
באופן טבעי, החום מקטין את תחושת הרעב ויוצר דרישה מוגברת לשתיה – כאשר העדיפות היא לשתייה לא ממותקת ובעיקר מים. המים הצלולים ינקו, ישטפו ובוודאי ירוו את הצמא.
משקאות קלים אינם יכולים להרוות גוף שמאבד נוזלים בזיעה (למרות שרובנו נמצאים במקומות ממוזגים, אנו עדיין מזיעים כיוון שיוצאים מהחדר מידי פעם).
מידע חשוב נוגע לפירות:
• פירות הקיץ שאנו מכירים בשנים האחרונות אינם כולם "ילידי הארץ". חלקם אומצו על ידי החקלאות הישראלית. למשל, הפירות הטרופיים כמו מנגו, פפאיה, ליצ'י ועוד.
• פירות נחשבים לממתקים של הטבע ורצוי לא להגזים באכילת ממתקים, למרות שהם טבעיים. לכן מומלץ לאכול עד 3 יחידות פרי ביום.
• למרות היות כל הפירות מתוקים, ברמת הסוכר המופרשת מהם, הפירות נחלקים ל 2 קבוצות עיקריות: אלה בעלי הערך הסוכרי (גליקמי) הגבוה יותר ואלה שפחות. רצוי לא להגזים בכמות הפירות המאד מתוקים, בעיקר לאלו שאוהבים ואוכלים מתוק נוסף חוץ מהפירות.
-פירות מאד מתוקים: אבטיח, מנגו, ענבים, מלון, בננה, אפרסק.
-פירות פחות מתוקים: שזיף, קיווי, נקטרינה, דבדבנים, פירות יער, תפוחי עץ, אגסים, משמש, שסק.
• קיימת אסכולה בתזונה הטוענת שהכי בריא לפתוח את היום בפירות. בעידן שבו אנו חיים, כאשר נושא האוכל הוא בעייתי ולא מאוזן, עדיף דוקא לפתוח בפחמימה מלאה (פרוסת לחם מלא למשל) יותר מאשר בפרי.
• מומלץ לאכול פירות בנפרד משאר האוכל, כדי שתהליך הפירוק והספיגה שלו יהיו במיטבם. לכן מומלץ לאכול את הפירות כארוחות ביניים (בין הבוקר לצהריים, ובין הצהריים לערב).
• עדיף תמיד לצרוך פרי במקום ממתק סינטטי.
• בעונת הקיץ כיף להכין ממתקי פירות. למשל: קחו 1 גביע יוגורט לבן, רוקנו לקערה. בקערה נפרדת חתכו 1 כוס של פירות קיץ אהובים, ערבבו 1 כפית שבבי קוקוס, מעט אבקת קינמון לתוך הפירות, שפכו את תערובת הפירות על היוגורט, ולמעלה פזרו מעט אגוזים קצוצים. בריא, מרענן ומתוק!
• פירות משתלבים נהדר עם אגוזים ושקדים. השילוב בין שומן האגוז לסוכר הפרי מאיט את קצב פירוק הסוכר בגוף ובריא לנו מאד.
• לסובלים מעצירות, מומלץ לאכול קיווי אחד בבוקר לפני השתיה והאוכל, וכך יפתחו דרכי העיכול.
המאמר באדיבות ציפי בר, מרצה ומטפלת בתזונה אינטגרטיבית- הוליסטית וסינית במרפאת מעגלים