המשפחה בעידן המודרני
תפיסת המשפחה מאוד סוביקטיבית. עלינו לבדוק עד כמה המשפחה בקצוות. איפה המשפחה נמצאת על הציר. בקצוות צריך לעשות סדר. באימון משפחתי המאמן מקשיב לתפיסת המשפחה ומוצא מה דומה ומה שונה בה.
באימון משפחתי האדם אינו לבד אלא הוא רואה גם את האחרים והצרכים שלהם. בד"כ הקצוות מושכים את תשומת הלב שלנו בתוך המשפחה. פעם היו למשפחה גבולות ברורים, עונשים, אמת מוחלטת, תפקידים ברורים, אי שיוויון בין ילדים והורים, מבנה בריא של משפחה. היה ברור מה מותר ומה אסור. היום יש הצהרת זכות הילד בישראל והאי שיוויון לא ממש מתקיים. היום הילד במרכז הבית. אנחנו מרגישים אחראים לרגשותיו. הרגשת הילד משליכה עלינו כהורים מתפקדים. יש נטיה לקצר תהליכים. רוצים מיד תוצאות ואין זמן לתהליכים.
בעוד לפי תאורית הצרכים של מאסלו ההגשמה העצמית הייתה בסוף, היום ההגשמה הנה הדבר הראשון. מדובר ב-3 דורוות. בעוד שפעם ההורים (שהיום הנם הסבים) היוו את הבסיס האיתן, הם היו מנהיגי הבית, הכי חשובים והיו עסוקים בהישרדות ומחויבים לפרנסה, הדור של ההורים (הבנים) מרד בהורים, דגל בקריירה ואחריות לילדים, היום הדור הזה (הנכדים) רואה עצמו לגמרי אחראי לילד ולמה שקורה לו. היום הילד במרכז.
בעוד הילד במרכז גם ההורים רוצים הגשמה עצמית מה שיוצר קונפליקט בתוך המשפחה. האישה עובדת וחוזרת למטלות הבית מה שיוצר לחץ עצום עליה. האנרגיה לא תמיד מצויה בבית. היום משפחה חווה קצב חיים מואץ, תקשורת, שיווק וצריכה, רשתות חברתיות ומהפכת מידע. ההורים בסערת רגשות. הם חווים: לחץ חברתי, רגשות אשם, אכזבה, מימוש עצמי כאילו אני לא בסדר אם לילד קרה משהו.
האימון המשפחתי בוחן מה מטריד, מה מעסיק ומה משפיע על המשפחה. אנחנו כל הזמן עסוקים בהתאמות לעולם המשתנה. אנחנו נמצאים בקשב מהיר. אנחנו זמינים "ON LINE" כל הזמן. לפעמים הילד יודע יותר מהוריו בעוד פעם ההורה היה אוטוריטה במידע. הדבר גורם לבלבול אצל ההורה. לפעמים ההורים נוכחית פיזית אך לא נוכחים ממש. יש הרבה תחרות. אנחנו חווים ריגושים, ריבוי מסכים, הצפה במידע, חשיפת יתר, תחושת פספוס, וחוסר אינטימיות. אין כבר כ"כ ארוחות משפחתתיות. אין כבר גבולות, הן מטשטשים וההורים מרגישים חוסר שליטה ואינם יודעים מה לעשות. המון רגשות אשם ולחץ.
הורים יגיעו לאימון משפחתי בגלל הילד, בעוד הילד הנו שיקוף של כל מה שקורה בבית. למי נתנת תשומת הלב ? איך התקשורת בין ההורים ? האם האחים מופלים לרעה ? מה המשמעות של הריבים התכופים בין הילדים ? מה קורה למשפחה כשילד אחד זקוק להוריו יותר מהילדים האחרים ? איך מתמודדים עם מחלות או קשיים ? כל אלה ועוד נושאים שיעלו ויפתחו במסגרת האימון המשפחתי. תהליך האימון סביב סוגיות אלה ישפר את איכות חיי המשפחה ויעזור לה ליצור תקשורת אפקטיבית בתוכה.
אימון משפחתי נותן את תשומת הלב ליכולות המשפחה ולמקורות ולהזדמנויות העומדות בפניה.
טליה מזל המאירי ישי בעלת העסק "מלב אל לב - קן לשינוי"
אימון אישי, משפחתי, ADHD, לקויות למידה.
סדנאות אימון והעצמה לנוער ומבוגרים.
כשאנו רוצים להגיע לתוצאה כלשהי בחיינו, אל לנו לדלג על השלבים.
צעד קטן מוביל לשינוי גדול, אשמח לצעוד אותו אתכם.
http://melevellev.bizmakebiz.co.il/