מטבח כפרי רומנטי הוא מין חלום כזה, שכולם חולמים אותו: מטבח גדול ומרווח, מואר מאוד ונוח מאוד - ובעיקר - לא תלוי באופנות מתחלפות. הוא משדר הרגשה של חמימות, של ביתיות. הוא תמיד נראה יפה, ובניגוד למטבחים מודרנים יותר - הוא גם מתיישן יפה. קצת כתמים, קצת שריטות - כולם רק מוסיפים לאופי שלו ולתחושת החמימות שהוא משרה.
OK. החלטנו על מטבח כפרי.
מה עוד דרוש כדי שיהיה לנו מטבח טוב? הנה כמה טיפים חשובים לתכנון המטבח:
• תכנון פונקצינאלי נכון: "משולש הזהב" במטבח - הכיריים, הכיור והמקרר - צריכים להיות מסודרים בצורת משולש, עם מרחקים נכונים בינהם.
• מספיק מקום עבודה: משטח העבודה העיקר הוא בין הכיריים לכיור. חשוב שיהיה שם מספיק מקום לעבוד בנוחיות, מבלי שהכיור והכיריים יהיו רחוקים מדי אחד מהשני.
• הרבה הרבה הרבה מקומות איחסון. מקומות האיחסון הטובים ביותר הם במגירות גדולות. כך הכל נשלף, ולא צריך להתכופף ולחפש דברים .
• "להרוג את הפינות" : כמעט תמיד משתלם יותר פשוט לסגור את פינות המטבח ולא לנצל אותן. כל הפטנטים האחרים - קרוסלות למינהן, מגירות אלכסוניות או "מג'יק קורנר" - כולם בעצם בזבוז של מקום איחסון טוב.
• כמובן: תאורה מתאימה, במיקום הנכון. איוורור מספיק .
• אי - בבקשה רק כשיש מספיק מקום! למרות שהוא אופנתי, כשאין מספיק מקום הוא רק מפריע.
• ארונות עליונים: כן, אני יודעת שהם לא באופנה, אבל הם יעילים, בעיקר במטבחים קטנים.
• מדפים פתוחים: רק אם לא אכפת לכם לנגב אבק, והרבה.
• המטבח הוא הרבה פעמים ליבו של הבית. חשוב שיהיה נוח, מזמין ושמח!!
הנה דוגמה של מטבח כפרי שתכננתי, והנה דוגמה של עוד אחד......
בתאבון!
בעלת משרד לאדריכלות ועיצוב פנים בתל אביב. אנו עוסקים בתכנון ופיקוח על כל עבודות הבניה והשיפוצים, בתחומי האדריכלת ועיצוב הפנים , וגם קצת בתכנון גינות. יש לנו המון ניסיון, וגם המון התלהבות והאהבה לעבודה. אורלי ערן - אדריכלות ועיצוב פנים.