מאות מיליוני אנשים בעולם, בכל גיל, חולים במחלת הסוכרת. אומנם מחלה זו אינה הורגת במקום ובעזרת תזונה נכונה ואורח חיים בריא ניתן להתגבר על המחלה ולהמשיך בסדר יום כמעט רגיל, עדיין הרבה מאוד אנשים מזניחים את המחלה וזו גוררת אותם למצב לא נעים שבה הסוכרת מתגברת ומתחילה להזיק לגוף. בין הנזקים האפשריים: השתנה מרובה, יובש בפה, צימאון, קיצור החיים ואפשרות למוות מיידי אם לא יטופל. אז איך נוכל לשמור על יציבות הגוף שלנו? איך נוכל לעזור לעצמנו להימנע מנזקים אלו או לפחות להפחית את השפעתם עלינו?
פעילות גופנית טובה לכלל בני האדם. היא עוזרת להפחתת משקל עודף, עליה בקצב חילוף החומרים בגוף, משפרת את ההרגשה האישית והביטחון העצמי ושורפת שומנים ורעלים מיותרים בגוף. בין השאר פעילות גופנית תורמת לאיזון רמות הסוכר בדם.
חולי סוכרת רבים ברחבי העולם וגם בישראל העוסקים בפעילות ספורטיבית יומיומית משתמשים בפחות תרופות כימיות. השפעת הפעילות הגופנית היא בין חצי יממה ל-3 ימים. כלומר, כדי להגיע למצב אידיאלי של איזון רמות הסוכר בדם בסיוע הפעילות הגופנית יהיה עליכם לשלב אימונים של שעה, בערך 4 פעמים בשבוע.
אם אתם מתקשים בפעילות ספורטיבית מאומצת בחדר הכושר תוכלו לעסוק בפעילויות כמו הליכה, קיקבוקסינג, טניס, ריקוד או אופניים כל אלה בעצימות נמוכה.
כמובן שיהיה עליכם להקפיד על מספר כללים:
• יש חובה לבדוק את רמות הסוכר בדם לפי ואחרי הפעילות. במידה והתוצאות נמוכות יש לאכול ארוחה קלה.
• יש לבצע חימום של כ-10 דקות עם תחילת האימון ולסיים את האימון עם תרגילי מתיחות.
• לשתות הרבה מים לפני, במהלך ואחרי הפעילות.
• להצטייד בסוכרייה/שוקולד/ דבר מתיקה אחר לעת הצורך במידה ויהיה לכם צניחת סוכר
• במידה והפעילות הקלה מאומצת מידי עבורכם ואתם מרגישים כאבים בבית החזה או ברגליים, הפסיקו את הפועלים ולכו אל הרופא שלכם.
קרא עוד על דרך טבעית להתמודדות עם מחלת הסוכרת, טרשת עורקים, מחלות לב ולחץ דם - לחץ כאן לפרטים נוספים