לא מעט אנשים מוצאים עצמם מבזבזים את השנים הכי יפות שלהם במקום עבודה שהם לא אוהבים, וגרוע מכך, במקצוע שלא מתאים להם. בעזרת ייעוץ והכוונה מקצועית אפשר לשנות את המצב, ויש לומר שלעולם לא מאוחר מדי לעשות שינוי תעסוקתי.
למצוא את הפוטנציאל שגלום בתוככם
אחד הדברים שניתן להשיג בעזרת ייעוץ והכוונה מקצועית הוא אבחון יכולות. כל אדם שמגיע למכון להכוונה מקצועית יכול לקבל מידע לגבי המקצועות שמתאימים לו ובהם כדאי לו להתמחות.
יש מגוון שיטות שבעזרתן אפשר להשיג את האבחון התעסוקתי, חלקן ישנות מאוד וחלקן צצו בתקופה מאוחרת יותר. בין השאר, במכוני ייעוץ תעסוקתי משתמשים בטכניקות של שאלונים, כאשר התשובות שנותן כל מרואיין יכולות להצביע על המקצועות שמתאימים לו. שיטה נוספת לאבחון תעסוקתי היא גרפולוגיה- תורת כתב היד. דורשי עבודה שמגיעים למכון להכוונה תעסוקתית רושמים על גבי נייר וגרפולוגים מקצועיים מנתחים את כתב ידם שיכול להעיד על תכונות ומאפיינים של הכותב או הכותבת וכך לכוון אותם למקצועות ספציפיים.
סימולציות – ראיון פנים מול פנים
הרבה אנשים ניחנו ביכולות ובכישורים הנדרשים לתפקידים מסוימים ואף הצליחו לצבור ניסיון מעשי. על הנייר, נראה שהם מושלמים לתפקיד אך הם לא מצליחים להתקבל. הנקודה שבה הרבה אנשים "נכשלים" היא הריאיון האישי עם המעסיק הפוטנציאלי. משום כך, ייעוץ והכוונה מקצועית נועדו גם להכין את דורשי העבודה לריאיון. השיטה הטובה ביותר היא כמובן סימולציות של ראיונות עבודה. הסימולציות יכולות להיות כחלק ממסגרת הכוונה מקצועית בקבוצה או אחד על אחד- היועץ ודורש העבודה.
יצירת קורות חיים
אך מה קורה למי שגם על הנייר לא נראה שהוא מתאים לתפקיד? כדי להגיע לשלב הריאיון, חשוב שקודם כל קורות החיים יתאימו לתפקיד המבוקש.
כידוע, יש היום תוכנות שיכולות "לקרוא" קורות חיים. תוכנות שכאלה יעילות לא רק לחברות השמה ומעסיקים אלא גם לדורשי העבודה. היתרון שדורשי עבודה נהנים ממנו הוא שאין עוד צורך להרחיב יתר על המידה על כל תפקיד או לנסות לייפות את הדברים. מה שחשוב הוא שקורות החיים יכללו מילות מפתח מסוימות שרלוונטיות למשרה המבוקשת.