דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מאזן חומצה ובסיס בגופנו 

מאת    [ 20/08/2014 ]

מילים במאמר: 339   [ נצפה 3431 פעמים ]

עודף חומציות בגוף יכול להיות קשור ליתר לחץ דם, דפיקות לב מהירות, נדודי שינה, עצירויות, יובש ,כאבי ראש ,עצבנות ועוד..         עודף בסיסיות יכול להיות קשור לאלרגיות, בצקת, בעיות עיכול, גירודים בעור, קנדידה, כאבי שרירים, התכווצויות ועוד..

לדם שבגופנו רמת חומציות PH-7.35-7.45. כל סטייה מהטווח תעיד על מצב לא מאוזן בגוף ואף על מחלה. בדיקת שתן יכולה לתת לנו אינדיקציה לגבי רמת הPH בגוף. 

במהלך העיכול ישנם מזונות שנחשבים יוצרי בסיס ויש הנחשבים יוצרי חומצה. המזונות נקבעים כבסיסיים או חומציים לפי המינרלים המרכיבים אותם. יש היוצרים חומציות כמו זרחן וגופרית ויש היוצרים בסיסיות כמו נתרן ואשלגן. 

דוגמא למזונות היוצרים חומציות גבוהה הם כל החלבונים מן החי כמו בשר, גבינות וביצים. באופן כללי עודף חלבונים בתפריט יכול להגביר חומציות. מזונות היוצרים בסיסיות הם כל הפירות והירקות חוץ משזיפים אוכמניות וחצילים שיוצרים חומציות חלשה. דגנים זרעים ונבטים גם הם יוצרים חומציות חלשה. ככל שהשתן שלנו יותר חומצי זה יכול להעיד על אכילה מרובה של אוכל היוצר חומציות או על אכילה מועטה של פירות וירקות ושתן בסיסי יעיד על חוסר במזונות מרוכזים כמו חלבונים.

רוב התזונה שלנו צריכה להיות בסיסית כ 80% והשאר חומצית. יש זמנים שזה משתנה למשל בחורף כשקר הגוף צורך יותר אנרגיה ולכן נאכל יותר מזונות חומציים וכשחם נאכל יותר מזונות בסיסיים.

תפריט יותר חומצי יכול לגרום למתח בגוף, ההרגשה פחות נינוחה ופחות משוחררת. יש הכבדה ועומס על הגוף. ישנו גם מצב שמצבי לחץ ומתח יגבירו חומציות בגוף. תרופות וגם עודף של פעילות גופנית יכולה להגביר ולכן במצבים כאלו חשוב אף יותר להקפיד על תזונה של פירות וירקות בתפריט היומי.

כדי להיפטר מעודף החומציות עלול הגוף להשתמש בסידן דבר שיכול לגרום לבעיות שונות. בנוסף להגביר את הפרשת החומצה דרך השתן להעמיס על הכליות ולאחסן את העודפים במפרקים. לכן חשוב כל כך לשלב בכל ארוחה ירקות מכל הסוגים לגוון כל יום בצבעים ובסוגים ולא רק למה שרגילים כמו מלפפון ועגבנייה. לנסות ירקות חדשים בצורות שונות, לשלב עשבי תיבול , לגוון בסלטים, להכניס ירקות לתבשילים, קציצות, רטבים מרקים וסתם לנשנש בין לבין.

טיפ*** לחתוך ירוקות כמו מלפפון, גזר, גמבה, קולורבי, חסה ולשמור בקופסא ולנשנש במשך היום בבית או בעבודה.

 

אורטל יצחק נטורופתיתN.D, תזונאית טבעית,רפלקסולוגית בכירה, מטפלת בקליניקה בחולון. ברפואה טבעית ,צמחי מרפא, ארומתרפיה, פרחי באך התאמת תזונה, טיפול תזונתי בבעיות נפוצות. בקרו אותי בפייסבוק https://www.facebook.com/ortalndit ליצירת קשר: ortalyadgar@gmail.com   0524-607739  




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב