כמה פעמים יצא לכם להפקיד צ'ק בחייכם ולגלות מספר ימים לאחר מכן שהצ'ק חזר? הצ'ק יכול אמנם לחזור ממגוון סיבות אך העיקרית שבהן היא שבעל החשבון לא יכול לכבד את ההמחאה שהוציא היות ואין לו מספיק כסף בחשבון הבנק. התגובה הראשונה היא אכזבה, לא רק מעצם העובדה שעמלתם עבור הכסף הזה בדרך כלל, או שאתם מאד זקוקים לו בין אם למטרות אישיות או למען תפעול העסק וכל מה שכרוך בכך, אלא גם בגלל שהמשמעות היא שכעת יש להתמודד עם משמעויות נוספות של החזרת הצ'ק.
מה עושים לאחר שהצ'ק חוזר?ראשית כל הבנקים גובים מכם עמלת החזרה של הצ'ק ובדרך כלל יהיה מדובר ביותר מכמה שקלים בודדים. לא רק זאת, כעת אתם נדרשים ליצור קשר עם בעל ההמחאה, לבטל את העסקה או פשוט להמתין שישלם לכם בדרכים נוספות. הגרוע מכל הוא אם כבר סיפקתם את השירות וכעת בדיעבד אתם מגלים כי הצד השני לא יכול לכבד את הצד שלו בהסכם. כאשר אין דרך לפדות את ההמחאה ניתן לגשת אל ההוצאה לפועל ולפתוח ישירות נגד בעל ההמחאה תיק (מה שבדרך כלל מצריך ראשית כל אישור בית המשפט, במקרה של צ'ק שחזר הדבר בטל). הסיכוי שתקבלו את הכסף כמובן קיים, אך העובדה שההמחאה חזרה מעידה על כך כי בעל ההמחאה בצרות כלכליות והסיכויים לקבלת הסכום קטנים. מה גם, ייתכן כי בעל ההמחאה הוא לקוח מוגבל עם חשבון מוגבל והרי שאין ביכולתו כלל להוציא צ'קים על חשבונו.
בדיקת חשבון מוגבל יכולה למנוע מכם צרות צרורותבדיקת חשבון מוגבל היא פעולה פשוטה אשר יכולה למנוע מכם את כל הסאגה שתוארה לעיל. כל שנדרש מכם הוא לאמת נתונים של ההמחאה ולהיווכח כי מדובר בצ'ק מחשבון שיכול לכבד אותו. תוכלו לבחון כל צ'ק שמגיע אל ידכם טרם הפקדתו וכיום קיימות מספר אופציות המאפשרות לכם לעשות כן. ראשית כל בנק ישראל מאפשר לכם באתרו בדיקת חשבון מוגבל באופן פשוט ביותר. שנית, אם הנכם נדרשים לעבור על כמות גדולה של צ'קים בחודש, הרי שתוכלו להשתמש בשירותי חברה שתעשה זאת עבורכם. שלישית, כיום כבר קיימת גם אפליקציה לטלפונים החכמים הפועלים על מערכת הפעלה של אנדרויד וכבר בעת קבלת הצ'ק תוכלו לבדוק אותו ולהימנע מראש מהפקדתו ואף מביצוע העסקה.