מרק חרירה אומנם מתבשל כשעתיים, אך זמן ההכנה שלו הינו הרבה יותר קצר, כי כל מה שיש לעשות זה לקצוץ כמה ירקות ולהכניסם לסיר, יחד עם בשר ותבלינים, לסגור את המכסה ולחכות בסבלנות כשעתיים.
מרכיבים:
בצל גדול קצוץ
3 עלי סלרי קצוצים
3 עגבניות גדולות
כ-500 גרם בשר בשר חתוך לקוביות
1 כוס חומוס שהושרה למשך הלילה
1 כוס עדשים
תבלינים: כפית של מלח, פלפל, כורכום, וכמון
כף מרק עוף
חצי כוס כוסברה קצוצה
50 גרם איטריות דקות
חצי כוס מיץ לימון
אופן הכנה:
1. מוסיפים לסיר גדול מעט שמן ומטגנים בו את את הבצל הקצוץ
2. מוסיפים את הסלרי, ומטגנים עוד כדקה.
3. מגרדים את העגבניות ומוסיפים לסיר ומערבבים.
4. ממלאים את הסיר עד שלוש רבעי גובה במים ומרתיחים
5. כשהמים מתחילים לרתוח, מוסיפים לסיר את נתחי הבשר.
6. מוסיפים לסיר את החומוס והעדשים.
7. מתבלים במלח, פלפל, כורכום, וכמון ומרק עוף.
8. . סוגרים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעתיים.
9. בסיום הבישול מכבים את האש ומוסיפים לסיר כוסברה קצוצה, איטריות דקות, מיץ לימון סחוט, מכבים את האש ומערבבים (האיטריות יתבשלו מהמים החמים של המרק, אין צורך לבשל אותן קודם לכן)
/ / / / / / / / / / /// / / / // / / / / / / / / / / /// / / / /// / / / / / / / / / /// / / / /// / / / / / / / / / /// / / / /// / / / / / / / / / /// / / / /// / / / / / / / / / /// / / / /// / / / / / / / / / /// / / / /// / / / / / / / / / /// / / / /// / / / / / / / / / /// / / / /// / / / / / / / / / /// / / / /// / / / / / / / / / /// / / / /// / / / / / / / / / /// / / / /// / / / / / / / / / /// / / /
פוליסמן אולגה