אני אישית מאוד אוהבת להכין עוגות, אך יש תנאי מוקדם לכל מתכון שאני מוכנה לנסות - הכנת העוגה לא צריכה לקחת יותר מ-20 דקות. למזלי עוגת גבינה זו , אכן עמדה בקריטריון נוקשה זה ונכנסה לתפריט העוגות המשפחתי שלנו בקלות ובטבעיות.
מרכיבים:
שקית ג'לטין
1/2 כוס חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
2 גביעי גבינה לבנה 9%
1 גביע שמנת חמוצה
חבילת ביסקוויטים מסוג פטיבר
2 כפות סוכר
4 טיפות תמצית וניל
2 שקיות סוכר וניל
אופן הכנה:
1. ממיסים את הג'לטין במעט מים קרים ומוסיפים את החלב.
2. מערבבים יחד גבינה, שמנת חמוצה ותמצית וניל.
3. מוסיפים את החלב עם הג'לטין לתערובת הגבינה ומערבבים.
4. מוסיפים הסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה ומכניסים לקירור לשעה.
5. מרפדים תבנית מרובעת בשכבת ביסקוויטים.
6. מורחים מעל את תערובת הגבינה.
7. מסדרים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים ושוב שכבה של גבינה.
8. מכינים קצפת ע"י הקצפת שמנת מתוקה עם סוכר וניל ומורחים מעל לעוגה.
9. מגישים מצונן היטב
/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה