אם אתם מחפשים עוגה דלת קלוריות, אז אתם מוזמנים לדפדף הלאה, כי לצערי העוגה הזו טעימה מאוד, אך גם מלאה בסוכרים ושומנים. אך אם אתם מחפשים מתכון לעוגה מעולה ומרשימה, הגעתם למקום הנכון!
מצרכים:
לבסיס:
125 גר' עוגיות בטעם שוקולד
50 גר' חמאה מומסת
לעוגה:
750 גרם גבינת שמנת 30% בטעם טבעי
כוס סוכר
2 כפיות קונפלור
400 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
4 ביצים
320 מ"ל שמנת מתוקה (חבילה וחצי)
לציפוי:
חבילת שמנת מתוקה להקצפה
170 גר' שוקולד מריר
30 גר' שוקולד חלב
אופן ההכנה:
1. טוחנים היטב את העוגיות לפרורים, שופכים פנימה את החמאה המומסת ומערבבים היטב. מרפדים את תבנית בקוטר 26 בפירורים באופן אחיד (רצוי לרפד את התבנית בנייר אפיה).
2. שמים בקערה גבינה וסוכר ומערבבים היטב בעזרת מיקסר, מוסיפים קורנפלור, וממשיכים להקציף עד שהתערובת אינה מכילה גושים.
2. ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן ומוסיפים לבלילת הגבינה תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה
3. טורפים בקערה נפרדת את הביצים ומוסיפים גם אותן לבלילה.
4. מוסיפים לתערובת הגבינה את השמנת החמוצה ומערבבים היטב.
5. שופכים את הבלילה המוכנה על הבסיס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160. יש לאפות את העוגה כשעה בחום של 160 מעלות ואח"כ להוריד את הטמפרטורה ל-100 מעלות ולהמשיך לאפות כ-30 דקות נוספות. מומלץ מאוד להכניס לתחתית התנור תבנית עם מים רותחים על מנת שיהיו אדים בתנור בעת האפיה.
6. מוציאים את העוגה מהתנור (המרכז צריך להיות עדיין רוטט מעט) ומשאירים אותה להתקרר על השייש - המרכז של העוגה מתייצב אחרי הקירור.
7. כשהעוגה מתקררת מכניסים אותה למקרר למשך לילה שלם ורק אח"כ מצפים אותה.
8. הציפוי: מרתיחים את השמנת, שופכים על השוקולד, מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ושופכים על העוגה.
9. מחזירים את העוגה לקירור עד להגשה.
פוליסמן אולגה