לכאורה נדמה שאין קשר בין הבחירות האופנתיות שלנו למצב רוחנו, אבל במחשבה שנייה ובמבט מעמיק יותר – מתגלה שאכן הראשון משפיע על השני.
כמה פעמים יצא לכם לקנות בגד כלשהו, למדוד אותו ולהרגיש שאתם הכי יפים ומוצלחים בעולם? התחושה הזו ממכרת מאוד, והיא ממחישה היטב את השפעה הביגוד שלנו על תחושותינו ואפילו על הדימוי העצמי שלנו.
אם חשבנו שרק ילדים נוטים לפנטז שהם סופרמן, כשהם לובשים חולצה עם הלוגו S המפורסם, ספר חדש של הפסיכולוגית קארן פיין (Pine) טוען שזה קורה גם אצל המבוגרים (Mind What You Wear: The Psychology of Fashion).
במחקר שבוצע בבריטניה והתפרסם בעיתון הטלגרף הבריטי, נמצא כי סטודנטים שלבשו חולצה עם הדפס של סופרמן, הצליחו טוב יותר במבדקים מאשר אלו שלבשו חולצה רגילה. אותם סטודנטים גם תיארו את עצמם כחזקים יותר, חביבים יותר ומועילים יותר לסביבתם. יש לציין שסטודנטים הגיעו לתוצאות דומות גם כאשר הם לבשו חלוק לבן, ובכך שייכו לעצמם את היכולות המיוחסות למדענים.
הדוגמה שניתנה בפסקה הקודמת היא הנורמה שמתקיימת אצלנו רובנו; אבל ישנם אלו שהדימוי העצמי שלהם תלוי בביגוד ברמות הרבה יותר משמעותיות. בעידן המודרני לא חסרים אנשים שפוצחים במסעות קנייה "מטורפים", ומוציאים אלפי שקלים בכל פעם, רק כדי להרגיש יותר טוב. מעבר לעובדה שהבגד הנכון, כזה ש"יושב עלינו טוב", משפר מיידית את מצב הרוח שלנו, בסופו של דבר הוא אף משפיע גם על הדימוי ועל הביטחון העצמיים שלנו.
מה ללבוש כדי להרגיש טוב?
פרופ' פיין נותנת בספרה כמה עצות שכדאי ליישם:
• רוצים לשפר את מצב הרוח באופן מיידי? לבשו בגד בגזרה שתחמיא לכם.
• רוצים להתקדם במקום העבודה? חקו את סגנון הלבוש של הבוס שלכם.
• רוצים להרגיש רגועים, קלילים וחסרי דאגות? לבשו בגדים קלי-משקל ומלאי צבעים שמחים.
• רוצים להיראות רזים יותר? לבשו בגד בצבע אחיד.
כדאי מאוד לזכור שגם בנושא בגדים קל מאוד ליפול אל בור ההתמכרות. התחושות הטובות שמעניקים לנו בגדים יפים ומחמיאים, עלולות להיות תלויות אך ורק בכך ולא בגורמים נוספים. קנו לעצמכם בגדים מחמיאים ותיהנו מהם, אך השתדלו שלא להפוך את זה להרגל ממכר שיהיה לכם קשה לצאת ממנו.
המאמר באדיבות מחסן היבואן – יבוא מקביל של מותגים מובילים