פעמים רבות עולות השאלות – מתי, ובאיזה פרויקט בניה, יש צורך במפקח בניה. התשובות לשאלות אלו פשוטות מאוד:
רצוי לשלב מפקח בניה בכל פרויקט בניה, ורצוי בשלבים המוקדמים שלו.
כמובן, שאנחנו מדברים על פרויקט בניה, ועל ניהול פרויקטים בבניה, אין הכוונה לשיפוץ דירה, או צביעה. הכוונה היא לכל פרויקט בניה שמעורב בו צד קונסטרוקטיבי, מבני, ויש חשיבות לפיקוח של גורם מוסמך, הנדסי, על מנת למזער למינימום האפשרי טעויות וכשלים בבניה.
מפקח בניה, באתר בניה, יפקח גם על מגוון נושאים, שלא כולם מבניים.
ליקויי בנייה יכולים להתהוות בחיפויים, בצביעה, בריצוף, ובעוד חלקים קוסמטיים של הבניה, ולהפריע מהבחינה האסטטית, וגם אבחונם והטיפול בהם הוא חלק מאיתור ליקויי הבניה.
אך, כמובן, תפקידו המשמעותי של מפקח הבניה בא לידי ביטוי באיתור ליקויי הבניה המהותיים, בין אם מדובר בליקויי בניה קונסטרוקטיביים, ובין אם מדובר בליקויי בניה תכנוניים, כדוגמת סטייה כלשהי מהתוכניות שאושרו.
מאחר ומדובר בליקויי בניה, למעשה, אין סוף לסוגים ולכשלים שניתן לראות באתרי הבניה השונים.
יחד עם זאת, ליקויי הבניה הנפוצים שניתן לאתר נוגעים למספר נושאים נפוצים:
איכות החומרים – חומרי הגלם שהובאו לאתר הבניה. לעיתים, איכות החומרים נמוכה ממה שסוכם, והדבר משפיע על איכות הבניה שתתקבל בסופו של דבר. תפקידו של מפקח הבניה, לוודא שאיכות החומרים מתאימה למפרט ועומדת בדרישות.
איכות העבודה המתבצעת - דיוק בביצוע, עבודה על פי התוכניות, ללא חריגות במידות. חריגות יכולות להשפיע על בנייה ללא גובה ראש מספיק, על סטייה לכיוון החלקה של השכן, על שינויי בגדלים של החדרים שתוכננו מראש, על חוסר התאמה בין המפתח שהואר לחלון לבין האלומיניום שהוכן על פי המידות שקיימות בתוכניות, ועוד.
גם בתוך ובמסגרת עבודתם של בעלי המקצוע השונים, כדוגמת קבלני האלומיניום, המיזוג, האינסטלציה, טייחים, רצפים, קבלן שלד, ושאר בעלי המקצוע המשולבים בתהליך הבניה, יש חשיבות לפיקוח בניה מקצועי.
עבודתו כל בעל מקצוע בפני עצמו מפוקחת באתר על ידי חברת פיקוח בניה ששכרתם, ולא פחות חשוב- הסנכרון ההכרחי כל כך בין בעלי המקצוע השונים – התזמון ביניהם, הגעתם לאתר הבניה, וכן ההתאמה והתיאום בעבודתם, מה שיוצר את התוצאה של איכות בניה גבוהה.
פיקוח בניה מקצועי, על ידי חברת פיקוח בניה מנוסה, מלווה את הפרויקט משלביו הראשונים, לטובת מזמין העבודה, ומוודא הקטנה למינימום האפשרי של איחורים במסירת הפרויקט, ליקויי בניה, אובדן משאבים מיותרים של זמן וכסף, וכמובן, עוגמת נפש.
שיפוץ קל - המדריך לשיפוץ דירה