Operation master roles (fsmo)
אנו דיברנו עד עכשיו על שרתי dc לקחנו די סי 1 שכפלנו לו את די 2 ואמרנו שהם מבחינתנו זהים ושווים ברמתם מבחינת ההיררכיה שלהם ,אבל יש פעולות מסוימות שלא ניתן לבצע אותם אלא אם כן שרת שמחזיק את המסטר רולס (רולים אנו דיברנו על זה שהם תפקידים כגון:aduc'adds'ads'adss'dns'dhcp שרת קבצים,שרת מדפסות אלו רולים רגילים שמעבר אליהם ישנם חמישה רולים שנקראים מסטר רולס) מסטר רולס אלו רולים שמי שמחזיק אותם יכול לבצע את הפעולות .
אז תרשמו לכם :בתוך הפורסט כל שרתי הדי סי שווים ברמתם לכל שרת ניתן לבצע פעולות ולהוסיף מידע לבסיס הנתונים ,אבל בפורסט הוא בנוי ישנן פעולות אשר ניתן לבצע אותן רק באחד משרתי הדי סי .
ישנם 5 תפקידים כאלה אשר 2 קשורים לרמת הפורסט ו3 ברמת הדומיין .
לחמשת התפקידים ישנם מספר שמות כאשר הנפוצים ביניהם הם או Operation master roles או fsmo התפקידים הם :
ברמת הפורסט :
Schema master role-נשתמש ברול זה כאשר נרצה לבצע שינויים בסכמה שינויים אשר משפיעים על הפורסט כולו (לדוגמא:כאשר נרצה להתקין שרת דואר –שרת הדי סי אשר מחזיק את הסכמה מסר רול חייב להיות באון ליין )
Domain naming master role –נשתמש בו כאשר נרצה להוסיף להסיר שרתי די סי מתוך הפורסט,השרת אשר מחזיק את הרול הזה מחזיק אצלו רשימה של שרתי הדי סי בארגון.
ברמת הדומיין :
Pdc (primary domain controller)-נשתמש ברול זה כאשר משנים סיסמא של משתמש בנוסף כאשר אנו משנים מדיניות קבוצתית .
השרת אשר מחזיק את הpdc אחראי גם על הגדרת שעון מרכזי ארש נקרא גם שעון המערכת .
באם אינכם יודעים לטפל בנושא זה רצוי שתזמינו טכנאי מחשבים אשר לו ניסיון של תיקון מחשבים (למקרה שצריך להחליף רכיב חומרה) ולא רק התקנת תוכנות רצוי לבדוק זאת מראש למניעת אי נעימות ובזבוז זמן חשוב.
עומר כהן טכנאי מחשבים