מה הוא מאמר אינפורמטיבי
מאמר אינפורמטיבי נועד לבצע סקירה מקיפה או לחלופין ביקורת על מוצר או נושא ספציפי. התמקדות בנושא היא חובה ואין לחרוג ממנו. הסקירה אמורה להרחיב את הנושא המדובר וניתן לצורך כתיבת המאמר להשתמש במקורות ידועים לרבות שימוש במילון ובמדריכים של המוצר עצמו. אפשר לתאר את ניתוח המוצר או הנושא כסיכום, ולפעמים אף כהשוואה בין מוצרים שונים.
במאמר אינפורמטיבי אפשר לכלול טקסט המסתמך על ספרות מדעית ונתונים שפורסמו בעבר. נתונים חדשים בדומה לידע אישי וניסיון המחבר מקובלים ואף רצויים.
כללים בכתיבת מאמר אנפורמטיבי
המטרה העיקרית של מאמר היא לתפוס את הקורא, לגרום לו להתעניין בנושא וכמובן להמשיך לקרוא. הכלל הראשון הוא להתחיל עם פתיח מושך שיתפוס את ,תשומת לב הקורא.
כלל שני הוא חלוקה של המאמר למקטעים. אתה אולי משתוקק לכתוב בלי הרף אך רוב האנשים מאבדים ענין מהר מאוד ולכן חשוב בין מקטע למקטע לאפשר להם לנוח. מקובל לחלק מאמר לארבעה חלקים:
• תיאור קצר של המוצר.
• יתרונות המוצר.
• חסרונות המוצר.
• סיכום או מסקנות.
כלל שלישי הוא סיכום המאמר, את מלוא ההשקעה במאמר בדרך כלל מכונים לסיכום. לפני כתיבת הסיכום קח צעד אחורה התרווח בכסא וחשוב איך לכתוב סיכום שיכול להועיל לקורא ולשמש עבורו ערך מוסף.
מה כמות המילים הנדרשת במאמר אינפורמטיבי
מאמרים אינפורמטיביים עלוללים להשתנות במידה ניכרת באורך, זה נובע בעיקר בגלל הצורך ויעוד המאמר עצמו. מאמר אינפורמטיבי לצורך ביקורת עשוי לנוע בין 1000 ל – 4000 מילים. מאמרים אינפורמטיביים לצורך סקירה של מוצר יהיו בדרך כלל קצרים יותר ויכללו פחות מ – 1000 מילים. נהוג לכתוב מאמרים שכוללים לפחות 300 מילים לאלה שנועדו לשמש כתוכן לאתרי אינטרנט.
מומלץ מאוד לאחר כתיבת מאמר אינפורמטיבי לאפשר לחבר או מכר לקרוא את המאמר בכדי לחוות דעה על המאמר עצמו. רצוי לבקש חוות דעת בכול שלב ושלב בכתיבת המאמר במיוחד כאשר מדובר במאמרים ארוכים המשמשים בעיקר לעבודות דוקטורט ותזות.
איך לסיים מאמר אינפורמטיבי
חשוב מאוד בסוף מאמר אינפורמטיבי מעבר לשם המחבר והפרטים האישיים של כותב המאמר להוסיף את מקורות המידע עליהם הסתמך הכותב. במידה ומחבר המאמר השתמש בחומר מועתק ממקור אחר יש צורך לתת קרדיט למחבר עצמו.