החלטתם להשתחרר מחיבוק הדוב של ערוצי הוט או יאס ? החלטתם לחסוך את אלפי השקלים בשנה למטרה טובה יותר? מזל טוב! זה הרגע לרכוש ממיר דיגיטלי איכותי לחברו לטלוויזיות בבית וליהנות מששת ערוצי טלוויזיה ועשרת תחנות הרדיו המשודרות כיום בחינם. מי מכם שכבר עשה את זה או שמתעתד להתחבר לרפורמה החינמית עלול לגלות שלא תמיד האנטנה הסטנדרטית שמגיעה עם הממיר תספיק לקלוט בצורה מיטבית את שידורי עידן+.
בעיות נפוצות בקליטת השידורים
• אזור גאוגרפי - בערים מסוימות ברחבי הארץ אנו מדווחים על בעיות קליטה באמצעות אנטנת הסטיק הפשוטה המגיעה עם הממיר, ערים כדוגמת, הוד השרון, כפר סבא, הרצליה, רעננה, אשקלון וערים נוספות ברחבי הארץ, רמת הקליטה בהם עדיין לא מיטבית ומחייבת הערכות עם התקנת אנטנה חיצונית מותאמת וחזקה יותר.
• קומת המגורים - מטבע הדברים איכות קליטת טובה תתקבל ככל שאתם ממוקמים בקומה גבוה יותר, בתים פרטיים, דירות גן, קומות מרתף ומקלטים נחשבים כמקומות בעייתיים וברוב המקרים הקליטה תתבצע רק באמצעות אנטנה איכותית לעידן פלוס שתמוקם מחוץ לבית ובמקום גבוה.
• מיקום הטלוויזיה - מכיוון שקליטת השידורים מתבצעת באמצעות אנטנה מיקום הטלוויזיה בבית הינו קריטי, ממ"ד או חדר פנימי ללא חלונות עלול להקשות על איכות הקליטה.
• איכות הממיר - צלחתם את כל הנקודות שצוינו מעלה, עדיין תתקשו לקלוט את שידורי עידן פלוס אם הממיר שרכשתם אינו איכותי ואינו מותאם לשיטת השידור הנהוגה בישראל.
סוגי אנטנות לקליטת שידורי עידן פלוס
סוגי האנטנות הם רבים חלקם טובים יותר וחלקם פחות, לא מעט אנטנות המוצעות ברשתות בחנויות החשמל לא יפתרו את הבעיה ולכן מומלץ להיעזר באיש מקצוע, במידה ובעיית הקליטה אינה חריפה ניתן לרכוש את אחת מהאנטנות המוצעות ברשתות ובחנויות החשמל, רצוי להתנות את רכישת האנטנה מול החנות בהחזר כספי מלא במידה והאנטנה לא תפתור את הבעיה. שימו לב! הרשות השנייה פרסה ברחבי הארץ עשרות משדרים שתפקידם לאפשר קליטה רציפה ואיכותית, מניסיוננו ב- 99% מהמקרים ניתן לפתור כל בעיית קליטה בצורה מיטבית.
• אנטנה פנימית אקטיבית/פסיבית - אנטנה גדולה יותר מהאנטנה הסטנדרטית אנטנה המתחברת גם לחשמל נקראת אקטיבית ותפקידה לשפר את איכות הקליטה, האנטנה המפורסמת ביותר היא אנטנת היאגי (yagi) הפסיבית שמשפרת את האיכות, ראוי לציין שתפקידם של אנטנות אלו לשפר את הקליטה, במקומות ללא קליטה האפקטיביות של אנטנות אלו פוחתת.
• אנטנת יאגי חיצונית - אנטנת ברזל UHF המותקנת מחוץ למבנה ללא מקור מתח, ניתן במקרים מסוימים להגביר את המתח החשמלי באמצעות הממיר הדיגיטלי, האנטנה לרוב בעלות רפלקטורים אחוריים שתפקידם למנוע הפרעות קליטה.
• אנטנת לוגי חיצונית - שיטת הקליטה שונה ובמקרים מסוימים גם עדיפה על-פני אנטנת היאגי הרגילה.
• אנטנה חשמלית חיצונית - בדרך כלל גם נמכרת בחנויות בגלל נוחות ההתקנה, לא תמד תתאים.
במידה ויש מספר טלוויזיות בבית המצריכות חיבור לאנטנה, ניתן בחלק מהמקרים "לנצל" את התשתית הקודמת שנמצאת בבית ולחסוך כאבי ראש מיותרים. התקנת אנטנה הוא לא בהכרח מבצע מסובך ויקר שימוש בידע הנכון ובציוד הנכון יאפשרו לכם ולבני משפחתכם להנות מאיכות קליטה גבוה וממגוון רחב של ערוצים שיתווספו בעתיד והכי חשוב בחינם ללא צורך בתשלום חודשי מעיק ומיותר.