חשיבות הבישול עם ילדים
עד לא מזמן, מתכונים משפחתיים וסודות בישול עברו מפה לאוזן מדור הסבים לדור ההורים ומשם לילדים. כיום, אורח החיים התובעני במדינות המערב, מקשה על הורים למצוא זמן ללימוד ילדיהם טכניקות בישול בסיסיות, אך גם אם זה מצריך זמן נוסף וסבלנות רבה – אין ספק שההשקעה משתלמת.
אחת התוצאות המיידיות המופקות מפעולת הבישול עם ילדים היא עלייה ברמת ההתעניינות של הילדים במאכלים בריאים. ההורים הם אלה האחראים על הנחלת הרגלי התזונה הנכונים לילדיהם, והבישול המשותף משריש את יסודות התזונה הנכונה.
ההנאה שילדים מפיקים מבישול ביתי מפחיתה למעשה את רצונם לאכול מזון מהיר מחוץ לבית. המעורבות של הילדים בתהליך הכנת האוכל יוצרת את תחושת השיתוף בקרבם, וגם את ההעדפה הברורה של אוכל ביתי ובריא.
יתרון נוסף בבישול משותף עם ילדים הוא כמובן המיומנויות בישול שהם רוכשים תוך כדי הבישול עם הוריהם. מיומנויות אלה ילוו אותם למשך כל חייהם. אז עם מה נתחיל ?
מעבר לערך הלימודי של הבישול עם ילדים, יש גם ערך מוסף של גיבוש משפחתי התורם לאווירה טובה וכייפית בבית. זה מפתח אצל הילדים את חוש העצמאות ואת המיומנויות החברתיות. זה עשוי לסייע בפיתוח הביטחון העצמי של הילד, ולהוות פתח וסקרנות לתחומי עניין נוספים בקרב הילדים.
בשעות הבוקר לרוב אין זמן לבישול משותף, אך ניתן לבשל ארוחת בוקר משותפת בסופי השבוע או בזמן החופשות של מערכת החינוך. ארוחת ערב היא זמן אידיאלי לבישול משותף. רוב הילדים יתחילו להביע עניין בבישול בסביבות גיל שנתיים או שלוש. רצוי להתחיל בהכנת מאכלים קלים כמו לחמים וכריכים, פסטה, אורז, חביתה ועוד. כמו בכל דבר, רצוי להתחיל מהקל ולעלות בהדרגה בדרגת המורכבות של הבישול. בתיאבון !
באתר החדש לסדנאות בישול "קולי שף" ניתן למצוא רעיונות לסדנאות בישול עם ילדים.