ישנם כמה סוגים של מתקני הרמה, כשבוחרים מתקן הרמה יש צורך להתחשב בסוג העבודה והגובה הנדרש,, בעלי תקן המבטיח את בטיחות מבצע העבודה וסביבתו וכדי שתוכלו לעבוד בהם במקום שנדרש יש צורך שהמתקנים המבצעים את פעולת ההרמה יגיעו לאזור העבודה שלכם.
התאמה של מתקן ההרמה לסוג העבודה הנדרשת
אתם יודעים איזה סוג עבודה עליכם לבצע בגובה. כל עבודה אשר מתבצעת מעל לגובה של 2 מטרים נחשבת לעבודה בגובה ועם כל זה, ישנן עבודות המתבצעות בגבהים משמעותיים יותר. על מנת להתאים את המתקן שישמש אתכם לצורך הרמה לעבודה חשוב קודם כל לדעת באיזה גובה תתבצע העבודה. ישנם סוגים שונים של מתקנים וכל אחד ישמש לגובה עבודה אחר.
כשבוחנים את המתקן המתאים ביותר לעבודה חשוב לדעת גם מהו האופי של העבודה ומה יידרש מכם במהלכה. אם למשל אתם זקוקים לשני אנשים שיבצעו את העבודה, תצטרכו מתקן הרמה שיש בו מספיק מקום לכמות האנשים בנדרשת וכמובן שיהיה מקום גם לציוד שעולה מעלה. בטרם תשכרו את המתקן, עליכם להגע עם כל נתוני העבודה הנדרשים לכם.
תקנים של מתקני ההרמה
לשמחתנו, חוקי העבודה בגובה השתכללו עם השנים והם הובילו חוקים ותקנות שמגינות על העובדים ועל סביבתם. לפני ששוכרים מתקני הרמה יש לוודא כי הם עומדים בתקנים אשר נקבעו על ידי משרד התמ"ת ובהתחשב בפקודות הבטיחות בעבודה.
לבצע עבודות בגובה בכל אזור בארץ
אם אתם מתכננים לשכור מתקן לצורך עבודה בגובה חשוב שתבררו אם החברה המשכירה יכולה להביא אותו אליכם. ראשית עליכם לוודא היכן בדיוק מתבצעת העבודה ולמשך כמה זמן תצטרכו את המתקן עצמו ולאחר מכן תוכלו ליצור קשר עם החברה ולברר כי יש לה את המתקן אותו אתם צריכים, שהוא זמין לכל משך העבודה (לא תרצו להיות לחוצים בעבודה רק כי מישהו אחר זקוק למתקן) ושניתן להוביל אותו למקום בארץ בו מתבצעת בסופו של דבר העבודה שלכם.
רפי רזניק - מומחה לקידום אתרים SEOM, פרסום ושיווק באינטרנט.