חייב אשר מתחיל בהליך פשיטת רגל, כבר מיום שקיבל צו כינוס, מוטלת עליו החובה לשלם מדי חודש צו תשלום.
כיצד נקבע גובה צו תשלום?כאשר החייב מגיש בקשה לכונס נכסים, הבקשה צריכה לכלול פירוט מעמיק של יכולת ההשתכרות שלו ושל הבוגרים המתגוררים יחד איתו (בת זוגו, ילדיו וכו'). כלומר נבחנת לא רק יכולתו הכלכלית האישית של החייב, אלא גם של התא המשפחתי ככללותו. יחד עם זאת, על החייב לתת הצהרה אודות גובה ההוצאות החודשיות שלו. ההפרש בין שני נתונים אלו יקבעו את גובה צו תשלום שיינתן לו מדי חודש. חשוב להבין כי לא כל ההוצאות המשפחתיות מוכרות על ידי כונס הנכסים (בהתאם לנורמות שעל החייב לנהוג על פיהן במהלך פשיטת הרגל) ועל כן, גובה צו תשלום יכול להיות אף גבוה יותר משציפה לו פושט הרגל מלכתחילה. מצופה מן החייב לנהוג בהתאם למצב בו הוא שרוי, מצופה ממנו לא לנהוג באופן פזרני ולצמצם בהוצאות ככל הניתן.
חוסר עמידה בצו תשלום מפורש כניצול לרעה של הליך פשיטת רגלאי עמידה בצו תשלום על בסיס חודשי יכול להביא לביטול הליך פשיטת רגל ואף למאסר ובית המשפט יתייחס לחוסר עמידה בצו תשלום כאל ניצול לרעה של הליך פשיטת הרגל. זאת עקב העובדה כי בהליך פשיטת הרגל החייב נהנה מאי יכולתם של הנושים לפעול נגדו במגוון פעולות אכיפה לגביית החוב, ובמידה והחייב אינו עומד בדרישות הליך פשיטת הרגל (לרבות שקיפות, שיתוף פעולה מלא עם הגורמים הדרושים), הרי שהוא מנצל לרעה את ההליך ואת ההגנה שההליך מעניק לו בתקופה זו.
אי עמידה בצו תשלום יכול לגרור מאסר של החייב!כאן יש להבדיל בין מקרים בהם החייב הוא שהגיש בקשה להליך פשיטת רגל או כאשר ננקט הליך פשיטת רגל נגד החייב על ידי נושיו. במקרה האחרון, במידה והחייב לא עמד בצו תשלום, ניתן להטיל עליו סנקציה של מאסר, שכן הדבר מעיד על כך כי אין החייב מחויב ומעוניין בהליך פשיטת הרגל.