בטרם נקבע גובה צו תשלום שיוטל על חייב בהליך פשיטת רגל, נבחנים מגוון פרמטרים ומשוקללים יחדיו. הפרמטרים העיקריים עליהם תתבסס קביעת גובה צו תשלום כוללים:
הכנסותיו של החייבמגוון שיקולים נלקחים בחשבון תחת סעיף זה וביניהם:
- ממוצע ההכנסות של החייב ברבעון האחרון לפני הגשת בקשה לקביעת צו תשלום.
- פוטנציאל ההשתכרות של החייב אשר נקבע על בסיס מקצועו ועבודתו, ההשכלה שלו, ההכשרה המעשית שלו, מצב בריאותו, גילו ואף גובה הכנסותיו בשנה האחרונה לפני הגשת הבקשה לקביעת צו תשלום.
- זאת ועוד, נלקחים בחשבון הכנסות של בני המשפחה לרבות בני זוג ובוגרים נוספים אשר גרים יחד עמו.
- מתחשבים בקצבאות המוענקות לחייב ובני משפחתו.
- מתחשבים גם במקורות הכנסה נוספים כגון מזונות, דמי שכירות ועוד.
הוצאותיו של החייב- מן החייב מצופה לנהוג בהתאם למעמדו של פושט רגל ולצמצם בהוצאותיו ככל הניתן וזאת במטרה להגיע לגובה המקסימלי של צו תשלום שביכולתו לעמוד בו. אך גם כאן לחייב קיימת הגנה מסוימת, ועל פי סעיף 8 לחוק הגנת השכר (התש"יח – 1958), נקבע גובה סכום סף אשר לא ניתן לעקל מתחתיו, כלומר, נקבע גובה דמי המחייה שלא ניתן לרדת מתחתיו. באם החייב אינו מצליח להשתכר את המינימום הפוטר אותו מעיקול, אזי ייקבע כי 80% מההכנסות שלו לא ניתן יהיה לעיקול.
- תהייה התחשבות בגובה המחייה השוטפת ובסעיף זה יכללו עלויות של מוצרי מחייה בסיסיים, גובה תשלומים לרבות תשלומי מיסים למגוון רשויות, הוצאות חשמל, מים, ביגוד, ניידות ועוד.
- התחשבות בהוצאות דיור כגון שכר דירה ותשלום משכנתא – כאשר גם כאן מצופה מן החייב בהליך פשיטת רגל לשכון במקום מגורים ברמה סטנדרטית אשר הולמת את מצבו הכלכלי.
- טרם קביעת צו תשלום תהייה התחשבות גם בהוצאות בני המשפחה – הוצאות חינוך, בריאות, ביגוד ועוד.
- הוצאת ייחודיות – תחת קטגוריה זו, יתחשבו בהוצאות שהחייב נדרש בהם כגון מזונות, הוצאות בשל מצבו הבריאותי, הוצאות רכב במידה והוא נדרש לתחזק אותו לשמירת פרנסתו וכן הלאה.
עבור כל הנ"ל, החייב צריך להמציא את האסמכתא הנדרשת כדי להוכיח את הרלוונטיות שלהם לחייו. כמו כן, החייב לעיתים יידרש למצוא מקורות הכנסה נוספים וזאת בכדי ממש את מלוא פוטנציאל ההשתכרות שלו ולהגדיל את הכנסותיו.
לאחר שכל אלו נלקחו בחשבון, ייקבע גובה צו תשלום בדרך כלל עפ"י ההפרש בין הכנסות להוצאות – וזהו סכום אשר פושט הרגל מחויב לעמוד בו מדי חודש.