כל עסק באשר הוא נקלע מעת לעת לקשיים, עסקים קטנים או בינוניים אשר אינם מחזיקים תזרים מזומנים גדול עלולים להיסגר בעקבות מבשר כלכלי. על כן, חשוב יהיה לראות כל משבר כלכלי בעסק כתמרור אזהרה, עליכם לחקור את הגורמים למשבר, להרכיב תכנית הבראה ולבצע את השינויים הדרושים. אל לכם למהר להגיש בקשה לקבלת הלוואה חוץ בנקאית מבלי להרכיב תחילה תכנית הבראה לעסק ולוודא כי הכסף ישמש להחזרת העסק לפעילות תקינה והפקת רווחים.
הלוואה חוץ בנקאית היא הלוואה אותה תקבלו בגופים פיננסיים אשר אינם בנקים, אלו הם גופים בהם אינכם מנהלים את החשבונות שלכם או מחזיקים בהון כלשהו. הדבר מביא עמו יתרונות וחסרונות, זהו השלב בו כל אדם יוכל להשיב לעצמו האם הרזומה שלו בבנק מהווה יתרון או חיסרון בבקשה קבלת הלוואות.
היכן כדאי לקבל הלוואה חוץ בנקאית?
א. גוף פיננסי יציב ומבוסס הפועל תחת נהלים קבועים.
ב. מקור מימון המציע תנאים התואמים את הצרכים והיכולות שלכם.
ג. בית עסק המציע גם ייעוץ פיננסי, שואל את השאלות הנכונות ואינו ממהר לאשר הלוואות ללא ביצוע הבדיקות הדרושות.
ד. חפשו אחר המלצות של לקוחות קודמים ומידע אודות המוניטין של המקום.
הכנות אישיות לקראת בקשת ההלוואה
זהו השלב בו עליכם לנתח את מצבכם הכלכלי, את פוטנציאל הרווח הטמון בשוק, את אפשרויות הפעולה שלכם ואת היכולת שלכם לשאת בהחזרי ההלוואה. חשוב לזכור כי כל הלוואה חוץ בנקאית לעסק יש להחזיר בהתאם לתנאים הנקבעים. התייעצות עם איש מקצוע בדבר גובה הסכום והרבה תכנית הבראה פיננסית מומלצת מאוד. ניהול פיננסי הוא לא משחק ילדים, פעמים רבות תגלו כי היועץ מצליח לראות את הדברים טוב יותר, הוא רואה את הצעדים הדרושים להבראת העסק שלכם בשל יכולתו לקבל החלטות תוך שיקולים מקצועיים נטו.
מטרתי בכתיבת המאמרים היא לספק ביקורת צרכנית נוקבת הנוגעת לתפעול של שירותים ומוצרים ישראליים שונים.