זה לא סוד שיין ואוכל הולכים יד ביד. מעבר לכך, שילוב מושלם של אוכל ויין יכול להפוך את הארוחה שלכם מטובה לנפלאה. למרות שישנן המוני המלצות לגבי השילובים השונים, חשוב ללכת על פי הטעם האישי שלנו ומה שאנחנו כבר יודעים שאנחנו אוהבים. הנה כמה קווים מנחים שיעזרו לכם לשלב.
משקל:
יינות כבדים הולכים בצורה הטובה ביותר עם מאכלים עשירים יותר, בעוד יינות קלים ילכו טוב עם מאכלים קלים. למשל, סלט קליל הולך הכי טוב עם יין לבן קל, בעוד סטייק עסיסי הולך הכי טוב עם יין אדום, שהוא כבד יותר. הסוד הוא בכך שלא יהיה לכם מרכיב אחד שיאפיל על האחר- לא האוכל על היין ולא היין על האוכל. נרצה שהיין והאוכל יהיו באותה דרגת טעם, כאשר אף אחד מהם לא יגזול את כל תשומת הלב של בלוטות הטעם שלכם כך שלא תצליחו להרגיש את טעמו של השני.
גאוגרפיה:
שילוב של יינות ומאכלים מאותו אזור גאוגרפי הוא דבר הגיוני מאוד לעשות. גבינה היא הדוגמא הטובה ביותר לשילוב כזה. דמיינו גבינה איטלקית טרייה משולבת עם יין איטלקי נפלא. מה יכול להיות יותר טעים מזה?
צבע:
כלל אצבע שחשוב לזכור בכל הנוגע לבשרים הוא להתאים את צבע הבשר לצבע היין. בשר אדום הולך נהדר עם יין אדום, בעוד עוף או דגים משתלבים יותר טוב עם יין לבן. חשבו על זה רגע- בשר אדום יאפיל על טעמו של יין לבן, בעוד יין אדום יאפיל על טעמם של עוף ודגים. אם תתאימו את צבע הבשר לצבע היין, יהיה לכם שילוב מושלם.
אל תשכחו שכדי שהיין שלכם ישאר איכותי ובעל טעם עשיר, עליכם לשמור עליו כהלכה. איזו דרך טובה יותר יש לעשות זאת מאשר מקררי יין? פעם היה מדובר באמצעי ששימש אך ורק יצרני ויבואני יין גדולים. היום, מדובר בתענוג שאינו שמור רק לתאגידים גדולים ויכול לשמש גם חובבי יין פרטיים.
ואם אתם מרגישים זה יותר מדי בשבילכם ומעוניינים במישהו שיעשה את כל העבודה עבורכם, תוכלו תמיד ליצור קשר עם קייטרינג לאירועים קטנים, שידאג לכל ההיבט הקולינרי של האירוע שלכם מבלי שתצטרכו להזיז אצבע.
שירן קרן
כתיבת תוכן