העברת מפעלים היא משימה מורכבת הדורשת חברה בעלת יכולת לבצע היערכויות ותיאום ברמת דיוק לפרטי פרטים. מדובר במשימה לוגיסטית אשר דורשת מהחברה המבצעת לדאוג לכל מערך המפעל ולתת את התשובות לגבי זמני ומשך ביצוע העבודה. מעבר להעברה עצמה יש לבצע ניהול של לוחות הזמנים הכללים עבור כל התקופה ואף עבור יום ביומו. בנוסף, יש לבצע את ריכוז המשימות לאותה העת, קביעת האחראי לביצועה והתאריך המיועד לה.
כאמור, גודל המפעל משפיע על המשאבים הרצויים לו, וסביר להניח כי ככל שהמפעל גדול יותר, העבודה תהיה מורכבת ותיערך זמן ממושך יותר, אך הדבר אינו מדויק. היערכות תקינה והתארגנות נכונה יכולה לקצר משמעותית את תקופת המעבר ועל משך הפעולה. כמו כן, החברה המבצעת תדריך את עובדי המפעל לגבי התנהגות נכונה בזמן העברה ועל אילו תקנות יש להקפיד על מנת להמשיך את סדר העבודה התקינה על מנת שתיפגע כמה שפחות בתקופה זו.
עוברים במינימום נזקים ובמינימום זמן
הנהלת המפעל יכולה להמשיך לנהל את המפעל כרגיל, בזמן שחברת ההובלה תנהל את ההעברה תוך השמת דגש על עבודה נכונה ומסודרת בהתאם ללוח הזמנים שנקבע ואושר מראש ולעדכן את בעל המפעל על סטטוס העברה בזמן אמת. כאשר קיים מצב של העברת מפעלים, והמפעל נמצא בסטטוס של תזוזה הוא חשוף לבעיות רבות ועובדיו מתקשים לבצע את העבודה. על החברה המובילה ליצור תחושת סדר בתוך המהומה ולתרום לאווירת השגרה כמה שיותר על מנת שהעבודה תפגע כמה שפחות.
ערכו של המכשיר הקיים במפעל הוא יקר ויש צורך להקפיד ולשמור עליו על מנת שימשיך לספק את העבודה ולהניב את התוצאות כפי שעשה לפני העברה. יש צורך להבין שהרגישות של מכשיר שאינו עובד כראוי יכול להביא לחוסר תפקוד תקין של המפעל ולגרום לבעיות אשר ימשכו תקופה ארוכה, גם לאחר המעבר. החברה הנבחרת לבצע את המעבר צריכה להיות עם ביטוח כדי שבמידת הצורך תוכל לשאת באחריות ולמצוא פתרון מהיר לכל בעיה.