ניקוי מקרן
תתחדשו על המקרן החדש !
אין ספק שעכשיו הרבה יותר מרשים לצפות במסך בגודל 120 אינץ' !
חבריכם בבעיה. 'בזכותכם', הם עלולים עתה גם לחשוק במסך גדול כשלכם ובחוויית קולנוע כזו אצלם בבית או בחצר...
יחד עם זאת, מוטלת עליכם מטלה קטנטנה: בכל 200 שעות עבודה עם המקרן יש לנקות פילטר קטן אך משמעותי.
במקרני LCD, כדוגמת EPSON, NEC, HITACHI, SANYO, SONY וכו', יש למצוא פילטר הנמצא בדרך כלל בצד המכשיר, מצד ימין או שמאל. הפילטר הינו בדמות ספוגית רכה או קשה הניתנת לשליפה בפשטות מהמקרן. היא מוסתרת בתוך חלון קטן מפלסטיק הנשלף יחד עם הפילטר. את הפילטר יש לנקות עם מגבון לח או עם סמרטוט לח. את הניקוי עדיף לבצע ללא מים כדי למנוע חדירת טיפות מים למערכת הפנימית של המקרן. להשלמת הטיפול יש לאפס את שעון ניקוי הפילטר דרך תפריט המקרן.
במקרני DLP כדוגמת מקרני BenQ ,Optoma, InFocus, NEC, SHARP וכד', אין צורך בניקוי מיוחד. מומלץ, בכל זאת, מדי 'יום הולדת' למקרן לנקות מסביב למקרן ובעיקר מאזור כניסת ויציאת האוויר עם מטלית לחה את כל הצטברות האבק ממש כמו שמנקים בכל תקופה את המזגן.
בעלי פאבים, אולמות כנסים, בארים ומסעדות בקו חוף הים – עליכם לנקות את המקרנים לפחות פעם בחודש. הצטברות האבק, עשן הסיגריות, עשן ממכונת ערפל מחריפים את התקלות במקרנים ומקצרות את אורך חיי הנורה והמקרן. ניתן לחסוך מאות ואלפי שקלים בזכות סמרטוט לח גם אם המקרה הוא שהמקרן נמצא בגובה 5 מטרים מעל רחבת הריקודים...
יש לציין, שיבואנים רבים נוטים לא לכבד אחריות על תקלות הנובעות מלכלוך, אבק, חול, קורוזיה ורפש סיגריות בגלל "שימוש בלתי סביר במקרן". לעיתים אנחנו עושים 'שמיניות באוויר' כדי שלקוחותינו יקבלו את האחריות שהובטחה בעת רכישת הציוד.
במקרני LED אין צורך גם בניקוי פילטר שכן הם מבוססים טכנולוגית על שיטת DLP ללא פילטרים וללא צורך בתחזוקה שוטפת.
מבטיח לעדכן בטיפים נוספים גם בעתיד...
לפרטים נוספים היכנסו גם ל- www.activy.co.il