אם נכנסתם לבר מקומי והרצפה הייתה מלאה בזבל כולל, בדלי סגדיות, ניירות, וחלקי מזון זה סימן לשני דברים:
1. זה בטוח ספרד.
2. הגעתם לבר הנכון.
בספרד הברמנים מנקים את הבר החוצה ולא פנימה והמקומיים משליכים את הזבל על הרצפה כך אתה יודע אם המקום עובד, כמות הזבל.
נסו לתאר לעצמכם כמה הייתה מחזיקה מנטליות כזו בבר ישראלי...
אל תחפשו מסעדה בספרד בין 16:30 ל 20:30 בערב זה יהיה חיפוש שווא, הם בסייסטה.
אחד הדברים שתמיד כיף לאכול בבר מקומי tortilla patatas מעין פשטידה/חביתה עם תפוחי אדמה... טעים זול ועושה את העבודה.
חרא- כך נקראת בירה חצי ליטר בספרדית jara
אחד המאכלים היותר ספרדיים שיש paella פאאייה, אורז מיוחד בשילוב פירות ים או ירקות בשר ועוף. לרוב טעים.
אל תחפשו ארוחת בוקר עם שתי ביצים, סלט וחמש סוגי גבינות. על באריטה שמעתם barita
לרוב בגט חצוי מעין טוסט עם רסק עגבניות ושמן {רצוי לבקש גם גבינה צהובה למעלה} והאמת היא שזה לא רע בכלל.
ספרד ידועה בשפע של פירות ים ולאלו מביניכם אשר אוהבים את זה צפוייה לכם חוויה קולינרית מהנה.
זה נמצא בכל מקום, סלטים, מרקים, פשטידות,סנדוויצים בסופר על הקירות ויותר מזה במוזיאון זה נחשב למעדן ואפילו אומר לצורך קייומי בקרב הספרדים ....חמון JAMON הצרה שלכם האהבה שלהם.
חמון לצורך העניין זה רגל של חזיר לא מבושלת ולא מעושנת אלא מיובשת אשר אותה פורסים לנקניקים או לקובייות ופשוט דוחפים אותה לכל מקום.
מילה חייונית ואף מצילה חיים לאלו שרוצים להמנע: sin jamon בלי חמון.
טאפאסים, יותר ספרדי מזה אין, מנות קטנות מכל סוג וצבע אשר מוגשות על צלחות קטנות על חתיכת באגט, תענוג אמיתי במקומות שיודעים לעשות את זה.
סלט, שלא תבנו על יווני, ערבי, ישראלי או כל וריאציה אחרת enslada mixta שילוב של ירקות חתוכים בגודל צבאי מוגשים ללא תבלון עם שמן זית חומץ מלח ופלפל בצד לתיבול לפי ריאות עיניכם.
לסיכום: בתור ישראלים יש לנו רף גבוה מאוד וזו אולי הסיבה בגללה נסגרות מסעדות בישראל כמעט בכל יום כשלעומת זאת בספרד ישנן מסעדות אשר קיימות כבר30 40 שנה שלכם היו מעוררות המון שאלות באשר לקיומן אך לספרדי הפשוט זה בדיוק מה שהוא רוצה.
הכל עניין של מנטלייות.
וככה זה עם תרבות של מאות שנים אתה מגיע וחושב שאתה הולך לשנות משהו ומהר מאוד אתה מתבדה ומוצא את עצמך משנה משהו...את עצמך.
1. זה בטוח ספרד.
2. הגעתם לבר הנכון.
בספרד הברמנים מנקים את הבר החוצה ולא פנימה והמקומיים משליכים את הזבל על הרצפה כך אתה יודע אם המקום עובד, כמות הזבל.
נסו לתאר לעצמכם כמה הייתה מחזיקה מנטליות כזו בבר ישראלי...
אל תחפשו מסעדה בספרד בין 16:30 ל 20:30 בערב זה יהיה חיפוש שווא, הם בסייסטה.
אחד הדברים שתמיד כיף לאכול בבר מקומי tortilla patatas מעין פשטידה/חביתה עם תפוחי אדמה... טעים זול ועושה את העבודה.
חרא- כך נקראת בירה חצי ליטר בספרדית jara
אחד המאכלים היותר ספרדיים שיש paella פאאייה, אורז מיוחד בשילוב פירות ים או ירקות בשר ועוף. לרוב טעים.
אל תחפשו ארוחת בוקר עם שתי ביצים, סלט וחמש סוגי גבינות. על באריטה שמעתם barita
לרוב בגט חצוי מעין טוסט עם רסק עגבניות ושמן {רצוי לבקש גם גבינה צהובה למעלה} והאמת היא שזה לא רע בכלל.
ספרד ידועה בשפע של פירות ים ולאלו מביניכם אשר אוהבים את זה צפוייה לכם חוויה קולינרית מהנה.
זה נמצא בכל מקום, סלטים, מרקים, פשטידות,סנדוויצים בסופר על הקירות ויותר מזה במוזיאון זה נחשב למעדן ואפילו אומר לצורך קייומי בקרב הספרדים ....חמון JAMON הצרה שלכם האהבה שלהם.
חמון לצורך העניין זה רגל של חזיר לא מבושלת ולא מעושנת אלא מיובשת אשר אותה פורסים לנקניקים או לקובייות ופשוט דוחפים אותה לכל מקום.
מילה חייונית ואף מצילה חיים לאלו שרוצים להמנע: sin jamon בלי חמון.
טאפאסים, יותר ספרדי מזה אין, מנות קטנות מכל סוג וצבע אשר מוגשות על צלחות קטנות על חתיכת באגט, תענוג אמיתי במקומות שיודעים לעשות את זה.
סלט, שלא תבנו על יווני, ערבי, ישראלי או כל וריאציה אחרת enslada mixta שילוב של ירקות חתוכים בגודל צבאי מוגשים ללא תבלון עם שמן זית חומץ מלח ופלפל בצד לתיבול לפי ריאות עיניכם.
לסיכום: בתור ישראלים יש לנו רף גבוה מאוד וזו אולי הסיבה בגללה נסגרות מסעדות בישראל כמעט בכל יום כשלעומת זאת בספרד ישנן מסעדות אשר קיימות כבר30 40 שנה שלכם היו מעוררות המון שאלות באשר לקיומן אך לספרדי הפשוט זה בדיוק מה שהוא רוצה.
הכל עניין של מנטלייות.
וככה זה עם תרבות של מאות שנים אתה מגיע וחושב שאתה הולך לשנות משהו ומהר מאוד אתה מתבדה ומוצא את עצמך משנה משהו...את עצמך.