לפני שנים רבות, חי בארץ ישראל עם ישראל והיה לו בית מקדש.
היו לו טקסים ומנהגים אותם נהגו בני ישראל לקיים כל שנה:
עליה לרגל בשלשת הרגלים, הקרבת קורבנות, הכנת שמן זית, הדלקת נרות שמן ועוד.
העם היה מורגל במנהגים אלו ועל פיהם חי את חייו.
היוונים הגיען לארץ ושינו הכל. הם גזרו על תושביה גזרות קשות ואסרו עליהם לקיים את הטקסים הקבועים בבית המקדש.
פרט לאיסורים אלו, הם החריבו את המזבח שעליו היו מקריבים קורבנות, העמידו במקומו פסל וניפצו את כל כדי השמן שהיו מיועדים להדלקת מנורת שבעת הקנים.
העם היה מדוכא וסבל ממצבו זה, אולם המכבים בהנהגת יהודה המכבי לא ויתרו. הם ניהלו קרבות קשים עם היוונים, אשר היו רבים וחזקים מהם.
לבסוף המכבים נצחו את היוונים וגרשום מהארץ.
מיד לאחר הניצחון מיהרו המכבים לבית המקדש והחלו לטהרו ולתקנו.
לבסוף רצו להדליק את המנורה אך שמן טהור המיועד לכך לא היה בנמצא.
נמצא רק כד אחד אשר אמור להספיק ליום אחד בלבד.
כדי להנות מהניצחון שלנו על הרומאים, חוגגים שמונה ימים באכילת מאכלים הספוגים בשמן, אבל גם פוגעים בבריאות.
מי אמר שצריך לאכול כל יום סופגניות ולביבות מטוגנות.
מכירים מישהו שאין לו סוכרת, שזה טוב ובריא לו?
מה אני ממליצה לחנוכה בריא ומהנה(לבעיות סוכר ובריאות בכלל):
- להסתפק בסופגניה מיני
- לוותר על מילוי הריבאבקת הסוכר וציפויים אחרים
- להחליט על פעמיים בחנוכה של אכילת סופגניות ולקבוע מתי זה טוב.
- להכין לביבות אפויות. כך נוכל להרשות לעצמינו יותר, בעיקר אם הן עשויות מירקות ולא תפו"א.
הצעה למתכון:
כ- 25 לביבות
מצרכים:
• 4 תפוחי אדמה קטנים מרוסקים
• בצל בינוני קוצץ ומאודה
• כוס קמח
• חצי כפית מלח
• 2 ביצים
• רבע כפית פלפל שחור
• שמן
אופן ההכנה
• לערבב בקערה את כל החומרים מלבד השמן
• להרתיח את השמן במחבת
• שמים לביבות בגודל כף גדולה
• מטגנים משני הצדדים עד שישחימו
• לשים על ניר סופג
כמות פחמימות:
תפו"א: 60 גרם
בצל: 10 גרם
קמח: 91 גרם
סה"כ: 161 גרם פחמימות.
כמות הפחמימות בלביבה: סה"כ כמות הפחמימות לחלק למספר הלביבות.
עבור 15 לביבות: בכל לביבה 6.44 = 15 / 115
אני מוותרת על הטיגון. אופה בתנור. חוסכת הרבה קלוריות.
דרך נוספת שחוסכת גם קלוריות וגם פחמימות היא להחליף את תפוחי האדמה ב-
2 קישואים, 2 גזרים, קולרבי, בצל.
גם אותם אפשר לטגן ואפשר לאפות.
במקרה זה חוסכים הרבה קלוריות והרבה פחמימות.
כך אפשר לחוג את חנוכה עם לביבות טעימות בכל יום.
מצא חן בעינך? רוצה עוד רעיונות לאכילה טעימה ובריאה?
מתכונים טעימים לחיים טובים עם בעיות סוכר.
איריס פלג, מומחית לחיים טובים עם סוכרת
050-6698841
מומחית להקניית חיים מוצלחים לסוכרתיים. אפשר לחיות טוב גם עם סכרת.