בחירה נכונה של חומר איטום גגות צריכה להיעשות בצורה מקצועית מכיוון שאי ההתאמה של חומר האיטום לסוג הגג ובחירה דווקא בחומר הזול, יכולה להוביל לכשלים חמורים באיטום הגג שבסופו של דבר יגרמו לצורך בהסרת כל שכבות האיטום והריצוף מהגג וזה כמובן יצריך תקציב לא מבוטל. את בחירת חומר האיטום יש לעשות לא בהסתמך על הפרסומות ולא על ההצעות המפתות של המוכרים בחנויות לחומרי הבניין. גם את ההמלצה של קבלן איטום אין לקבל כמובנת מאיליה וללכת אחרי מה שהוא מציע מבלי לבצע את הבדיקה העצמאית. כאן חשוב מאוד להבין כי פטנטים שמבטיחים איטום זול עלולים לגרום לכם לשלם בסופו של דבר ביוקר. הדרך הנכונה ביותר להתאים את חומר האיטום היא תוך מענה על השאלה באיזה חומר איטום הכי נכון להשתמש כעת כדי שלא נצטרך להסיר אותו אחר כך.
אילו חומרי איטום גגות קיימים כיום וכיצד להתאימם לסוג הגג ולתשתיות שקיימות עליו
חומרי האיטום שבהם משתמשים היום בעלי מקצוע המציעים שירותי איטום גגות הם יריעות ביטומניות, זפת חמה, חומרי איטום אקריליים, חומרים פוליאוריטניים המגיעים בצורת משחה, חומרי איטום בטומנים, יריעות פי וי סי ויריעות מהסוג EPDM. הכללים שעליהם יש לבסס את הבחירה באחד החומרים הללו הם:
• חומרי איטום השייכים לאותה משפחת החומרים ייצרו אחיזה טובה יותר זה מעל זה מאשר חומרים שונים זה מזה מבחינת ההרכב שלהם.
• חומרי האיטום יהפכו לחומר איטום בלתי חדיר באמת רק אם יונחו על התשתית של הגג ולא על חומרי האיטום הקודמים שנמצאים על גביו.
• מלבד חומר האיטום, יש להתאים לסוג הגג ולשכבות האיטום שכבר קיימות עליו את שכבת היסוד או את שכבת הקישור אשר משמשת בתור שכבה המקשרת בין התשתית של הגג לבין חומר האיטום שנבחר.
מדוע יכולת ההיקשרות בין החומרים היא הקובעת את איכות האיטום
רוב הכשלים באיטום נובעים לא מהשחיקה של החומר האוטם, אלא דווקא בגלל ההיפרדות של החומרים שמהם בוצע האיטום. היפרדות כזו שהיא מקומית, תוביל לבעיית רטיבות מקומית, במידה וההיפרדות היא נרחבת הדבר יוביל לכשל רציני של האיטום ויצריך לבצעו מחדש. איטום גגות הנעשה מאפס יצריך קודם כל קילוף של שכבת האיטום הישנה, הרמת ריצוף במידה וקיים והמתנה עד שכל שטח הגג יהיה יבש לחלוטין. במילים אחרות המסקנה היא חד משמעית, מריחת חומרי איטום חדשניים הוא אומנם פתרון מהיר וזול, אך הוא יוכיח את עצמו עם הזמן דווקא בתור הפתרון היקר ביותר.