על מנת להעריך שווי של חברה, אין זה מספיק לעבור על העסקאות האחרונות שלה, ואין זה מספיק לראות בכמה נכסים היא מחזיקה ואף מיהו קהל הלקוחות שלה. על מנת להעריך שווי של חברה כהלכה אין זה מספיק לעבור על הרווח הגולמי או על תזרים המזומנים. על מנת לעשות הערכת שווי חברה איכותית, הרי שיש לעבור על מגוון פרמטרים, כיוון שרק כך ניתן לקבל תמונה משקפת ואמינה, רק כך ניתן לדעת מה המצב המציאותי כמה שרק ניתן.
נקודת התחלה
אם ניקח חברה דמיונית לבדיקה, הרי שנעבור על מחיר ההון, תוך התייחסת אל אופי הסיכון של פעילות החברה. לאחר מכן נעבור על טיב ההכנסות תוך התחשבות באופי התרחבות החברה, נעבור על הרווח הגולמי, על הוצאות מכירה ושיווק, על הוצאות הנהלה, רואה חשבון, על מיסי ההכנסה, על תזרים המזומנים תוך התמקדות בהוצאות פחת, על השקעה ברכוש קבוע ושינוי בהון חוזר.
מהות
כך שאם נמשיך ונבחן את אותה חברה פלונית, הרי שניצור השוואה של מגוון פרמטרים לאורך כמה שנים. בין הפרמטרים שנבחן יכללו ההכנסות, עלות המכר, רווח גולמי, הוצאות שיווק ומכירה, רווחת תפעולי לפני מימון, הכנסות מימון, רווח לפני מס, רווח לאחר מס, חלק בהפסדי החברה, רווח נקי ושיעור הרווח לאחר שנוקה המס, השקעות ברכוש קבוע, תזרים חופשי, ערך שארית עודף נכסים וכדומה. כמו כן יש לשים לב בין מה שקורה בפועל לבין מה שאומרות התחזיות.
ניתוח רגישות
כמו כן גם יש לבצע ניתוח רגישות, כלומר לבדוק את מידת ההשפעה של המשתנה על התוצאות. יש לתת דגש שלא לחשב אף פרמטר ספציפי שקשור לחברה, אלא יש לחשב את טווח מחירי ההון, כאשר יש לעבור על תסריט סביר שמהווה נקודת מוצא, על תסריט אידאלי שמתייחס למהלך אופטימי, ולתסריט שלילי שמתייחס למהלך הרע ביותר.
ברור שהאדם הממוצע לא בקיא בכך וגם אם יש לו רשימת מטלות מוגדרת על מנת לבדוק זאת, עדיין יש צורך בהבנה מעמיקה לצד יכולת הסקת מסקנות, ועל כן טוב לדעת שיש אנשי מקצוע שזוהי עבודתם, כך שניתן להשאיר להם להתעסק בכך, ופשוט לקבל את השורה התחתונה.
מקצועיות
לסיכום, יש עוד מגוון שיטות על מנת לאמוד שווי, וכל החכמה זה להכיר את כלל הסעיפים של כל שיטה ושיטה, לדעת באיזו שיטה לבחון והכי חשוב לא לנסות להאריך לבד. אחרת בקלות ניתן להיכנס לפינה, אם כי הערכתם נמוך מידי ומכאן שאתם בדרך להפסד, ואם כי הערכתם גבוה מידי ועל כן הצד השני לא יתפוש מכם גוף אמין ומקצועי, ויחתוך את הקשר לפני שהוא הספיק להתחיל.