דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מי מזיז את מחיר חבית הנפט 

מאת    [ 11/01/2015 ]

מילים במאמר: 416   [ נצפה 3556 פעמים ]

אני זוכר שלפני עשור (+-)  מחיר חבית נפט נע סביב 30 דולר וכל תנועה של המחיר מעלה ישר שורשרה לזעזועים במחירי המניות בבורסה.

באותה עת הפורמולה השולטת בשווקים היתה שמחיר גבוה לחבית נפט ייפגע קשות בשווקים הפיננסים ולכן עיני המשקיעים היו נשואות לעבר מפיקי הנפט בעולם. "המומחים" טענו אז שמחיר חבית נפט גבוה משפיע על הצריכה הפרטית. הם הסבירו שלאזרח האמריקאי (כמו שאר אזרחי העולם) יישאר פחות כסף בכיס ולכן יצרוך פחות ולכן המכירות של התאגידים יירדו ומכאן ייפגעו גם הרווחים – וכשהרווחים יורדים – כולם יודעים – גם מחירי המניות יורדים.

עבר עשור. עד לפני חודשים ספורים מחיר חבית נפט שייט בבטחה סביב 100 דולר לחבית. יותר מפי – 3 מהמחיר שהיה עשור קודם. במהלך העשור השווקים הפיננסים כבר הספיקו לחוות התרסקות בשווקים הפיננסים (2008), ירידה במחיר הנפט ועלייה נוספת. מחיר השיא של הנפט נע כמעט מעל 150 דולר לחבית. 

בין הגורמים שמשפיעים על המחיר ניתן למנות את השינויים האמיתיים בהיצע ובביקוש אולם גורמים אחרים משפיעים אף יותר. ראשית, ספקולנטים הם המשפיע הראשון. אותם אלו שסוחרים בחוזים העתידיים על מחיר הנפט מבלי שמעניין אותם להחזיק חבית נפט בפועל. גורמים נוספים שמשפיעים על המחיר הם הסנקציות נגד אירן, הסנקציות נגד רוסיה, פעילות יתר למציאת נפט ע"י ארה"ב, פעילות אופ"ק ועוד.

אני חייב לציין כי בשווקים הפיננסים ניתן לבצע פעילות לשני הכיוונים. סוחרי הנפט הפיננסיירים, הסוחרים בחוזים על מחיר הנפט, יכולים עלולים להיות אדישים לכיוון המחיר מאחר וניתן לבצע פעילות הן לירידה במחיר והן לעלייה במחיר.

מנגד, יתכן ובעתיד יהיה טריגר שיצדיק מחיר נפט נמוך או לחלופין אירוע שיקפיץ במהירות את המחיר מעלה.

במחיר של מתחת ל – 50 דולר לחבית נפט מסבירים "המומחים" כי הפעם המצב שונה ומחיר נמוך עלול לפגוע בכלכלות העולם מה שיגרור את השווקים הפיננסים לטלטלות עזות. בדיוק ההיפך ממה שטענו בעבר. פתאום העובדה שיישאר יותר כסף פנוי בידי הצרכנים כבר לא כ"כ חשוב.

לסיכום:

אני טוען שלירידה האחרונה במחיר הנפט אין ממש אחיזה במציאות. עדיין לא מצאו חלופות אנרגיה לזהב השחור ותחנות רוח לא ייצרו חשמל או מקור הינע למכוניות על הכביש ובמקביל בחודשים האחרונים לא היו שינויי היצע או ביקוש ברמה של 50% – שיעור השינוי במחיר חבית נפט. ולכן, גם אם המחיר יכול לרדת עוד בטווח הזמן הקרוב – בטווח הבינוני מחיר הנפט יכול לקפוץ חזרה לרמות של 50-70 דולר לחבית.

אני טוען שבכל נקודת זמן המחיר הקיים זהו מחיר שיווי המשקל פרט לנקודות שוליים בהן שיווי המשקל מופר – וככל שההפרה חדה יותר פוטנציאל השינויים רב יותר. במקרה של מחיר חבית נפט מדובר בספקולציה בלבד – ולכן, מי שמרגיש ספקולנט ויכול ורוצה לזהות הפרה של שיווי המשקל – יפתח פוזיציה.

גיא חזן-יועץ השקעות פרטי, אובייקטיבי ובלתי תלוי www.guyhazan.com




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב