הסוד במתכון זה הוא השילוב בין הלימון הפרסי לעגבניות הטריות ולשזיפים - הלימון הפרסי מוצאי את החמיצות של העגבניות, בעוד השזיפים מדגישים את המתיקות שבהן.
מתכון נהדר אשר מרכז בו מטעמי המטבח הפרסי.
b>הקציצות
חצי ק"ג בשר טחון
חצי צרור פיטרוזיליה קצוץ דק
1 בצל קצוץ דק
1 תפוח אדמה מגורר
חצי כפית לימון פרסי טחון
רבע כפית כורכום
חצי כפית כמון
מלח
פלפל שחור
הרוטב
קופסא קטנה רסק עגבניות
בצל קטן
2 כפות קטשופ
כף ריבת שזיפים
חצי כפית לימון פרסי טחון
מלח
פלפל
6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
100 שזיפים מיובשים
הוראות הכנה:
ליצור קציצות מכל המרכיבים.
בסיר שטוח או במחבת עמוקה לטגן קלות את הקציצות ב - 2 כפות שמן זית
להוסיף מים רותחים עד כיסוי הקציצות.
להוסיף את רסק העגבניות + קטשופ, ריבת שזיפים+אבקת לימון פרסי+ מלח+ פלפל
לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ולהוסיף לסיר יחד עם השזיפים המיובשים.
לבשל 45 ד'.
ארוחה נפלאה בסיר אחד
מתכון נהדר אשר מרכז בו מטעמי המטבח הפרסי.
b>הקציצות
חצי ק"ג בשר טחון
חצי צרור פיטרוזיליה קצוץ דק
1 בצל קצוץ דק
1 תפוח אדמה מגורר
חצי כפית לימון פרסי טחון
רבע כפית כורכום
חצי כפית כמון
מלח
פלפל שחור
הרוטב
קופסא קטנה רסק עגבניות
בצל קטן
2 כפות קטשופ
כף ריבת שזיפים
חצי כפית לימון פרסי טחון
מלח
פלפל
6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
100 שזיפים מיובשים
הוראות הכנה:
ליצור קציצות מכל המרכיבים.
בסיר שטוח או במחבת עמוקה לטגן קלות את הקציצות ב - 2 כפות שמן זית
להוסיף מים רותחים עד כיסוי הקציצות.
להוסיף את רסק העגבניות + קטשופ, ריבת שזיפים+אבקת לימון פרסי+ מלח+ פלפל
לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ולהוסיף לסיר יחד עם השזיפים המיובשים.
לבשל 45 ד'.
ארוחה נפלאה בסיר אחד
נכתב על ידי מיכל א. עבור מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה. http://www.reginarest.co.il