לצד הצעת החוק כאמור, יבצע המוסד לביטוח לאומי המתת חסד סבילה לחולים הנמצאים מתחת לגיל הפנסיה - בהימנעות מטיפולים מאריכי חיים ובמקרים בהם החולים או משפחותיהם אינם יכולים לממן בעצמם טיפול בחולה. עוד נמסר כי החוק ל"מיתה טובה", יחול גם על חולים סובלים, או על חולים נטולי הכרה או על נכים, וכמובן על פונים מעוטי הכנסה הנדרשים לפיצויי או גמלה מהביטוח הלאומי.
המושג "המתת חסד", מקורו ביוון הקלאסית, שם המושג נחשב כ"מוות טוב". על פי סוקרטס, ההוגה והפילוסוף, זיקנה, גימלאות, מוות מתקרב, מחלה כואבת או סבל, הם סיבות טובות מספיק שלא להמשיך לחיות, והסיבה לאימוץ רעיון זה של סוקרטס על ידי הביטוח הלאומי.
החוק החדש דן גם בסוגים שונים של "המתות חסד" ובאופן ביצוען בידי הביטוח הלאומי"המתת חסד" יכולה להתבצע באופן סביל (פאסיבי) או פעיל (אקטיבי):
• המתת חסד פאסיבית היא המתת חסד המתבצעת על ידי מניעה או הפסקה של שימוש באמצעים רפואיים שיכולים להאריך את חייו של הגמלאי.
• המתת חסד אקטיבית היא המתת חסד הכוללת פעולה ישירה ומכוונת (כמו הזרקת רעל, חנק וכד') שמטרתה להפסיק את חייו של הגמלאי. ההחלטה בסוגי הפעולות להמתה יהיו על פי שיקולי תקציב של הביטוח הלאומי.
מיכאל (מיכה) שפיר משמש כטכנולוג מדען ראשי ויזם במספר רב של חברות היי טק העוסקות בעיקר ברשתות תקשורת, אבטחת מידע, ציוד רפואי, ומחקרים ביו טכנולוגים. Michael (Micha) Shafir - CTO, founder, seasoned entrepreneur (RadWare, MagniFire, PonsEye, Pons - Technology GreenHouse , CrossID, Innovations'Center), Inventor Email: micha@Innovya.com Direct: +972 54 4837900 Traceless Biometrics