הורים יכולים ללמד את ילדיהם רק את מה שהם יודעים. המלומד- ידע להקנות לילדיו הרגלי עבודה ואסטרטגיות למידה, בעל הביטחון העצמי- ידע להקנות לילדיו ביטחון עצמי, החברותי- ידע להקנות לילדיו כישורים חברתיים. על אותו משקל- מה שאין לנו- לא נוכל להקנות לילדינו! כאשר עולה צורך לעזור לילדכם להצליח במשימות שחשובות לאושרם, ואין אתם מצליחים מזה זמן להדריך אותם להשיג זאת לעצמם- אימון זו אופציה שיכולה לעזור.
לא חייבים להיות מושלם כדי לזכות בחיים מספקים. ככלל, ככול שילדיכם יקבלו משובים חיוביים יותר, יהיו אהובים, יקבלו עידוד, הערכה, אמפטיה, הבנה, הכלה וכד'- כך יהיה להם קל יותר להצליח במשימות חייהם היומיומיות.
ישנם מצבים שאסור להישאר אדישים להם: אם ילדים מציקים לילדיכם, אם עושים חרם על ילדיכם, אם ילדים לא מזמינים ולא באים לבקר בבית את ילדיכם, אם לאורך זמן המורים כועסים על ילדיכם מסיבה שאינכם מצליחים להתגבר עליה- איש מקצוע כמו יועץ חינוכי או מאמן אישי יכול לעזור! לא תמיד צריך טיפול נפשי אצל פסיכולוג!
כאשר מדובר בנושא שיש לו חשיבות מכרעת בחייו של ילדכם, או עם השלכות על עתידו- עדיף לפתור זאת מוקדם ככול האפשר, לפני שהמציאות מתקבעת, או לפני שנעשית צלקת בלבו של הנער. בני נוער ומבוגרים זוכרים חוויות ילדות כמו חרם- לאורך כל חייהם, ונרתעים מלנקוט בצעדים העלולים להוביל לדחייה. פחד מדחייה עשוי בעתיד לגרום להם "לכוון נמוך" הן כשמדובר בבחירת מקצוע, הן כשמדובר בבחירת בן זוג, או בהגשמת כל משאלת לב אחרת.
מריבות בין אחים, אשר הן מגיעות לאלימות פיזית או נפשית החוזרת על עצמה- יש לעצור מיד!!! אם נכנסתם לסכסוכים בלתי פתירים עם ילדיכם- חשוב להיעזר באיש מקצוע אם אינכם מצליחים לצאת מהם בכוחות עצמכם. אם ילדיכם נמנע מלהתקרב אליכם פיזית - סימן שיש בעיה שצריך לפתור.
הקשיבו לדברי ילדיכם ממקום נקי מעמדות ומדעות קדומות. רק כך תלמדו עליהם יותר ותוכלו לעזור יותר. הורים מתקשים לעיתים להבין את המניעים ואת הצרכים העמוקים של בניהם, ועלולים להעריך מנקודת מבטם את הקשיים של ילדיהם, בפרופורציות לא תואמות את רגשות ילדיהם. זה גורם למשקעים שאחר כך נוטים הילדים להזכיר להוריהם בבגרות: למה אמרו להם.... למה לא קנו להם..... למה לא הרשו להם....וכד'. אם ניתן לחסוך את כאב הנפש לילדכם- עדיף!
והנקודה הכי חשובה- אימון יכול להצליח רק אם המתאמן מעוניין בתהליך האימון, להשגת מטרה משל עצמו! לא קל להשקיע מאמצים לצאת מהרגלים ולהשתנות. המוטיבציה חייבת להיות בשביל להשיג משהו לעצמך! בני זוג באים לאימון והבעל אומר: קחי את אשתי, תשני אותה, שתהיה מוכנה לעשות....או הורה בא לאימון ואומר: קחי את הבן שלי ותגרמי לו להצליח בלימודים.... כל עוד המתאמן איננו מוכן להיכנס לתהליך אימון- אין טעם להתחיל בתהליך. האימון דורש השקעה נפשית והתמודדויות חדשות, והמוטיבציה נובעת מהרצון להשיג משהו מוחשי וקונקרטי, בעל משמעות גדולה למתאמן
ככול שהמוטיבציה של המתאמן לאימון תהיה גבוהה יותר, ככול שהמאמן הוא מקצועי יותר - כך הסיכויים להשיג את המטרה גבוהים יותר. הדרך תהיה קצרה או ארוכה על פי המרחק בין המטרה למצב הנתון. התמדה, נחישות ועקביות- מביאים תמיד להישגים.