דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


כמה טיפים לתקשורת מקרבת בין הורים וילדים 

מאת    [ 17/02/2015 ]

מילים במאמר: 457   [ נצפה 3751 פעמים ]

אתם אוהבים אותם אבל הם מוציאים אתכם מדעתכם? אתם מבקשים מהם לעשות כך, אבל הם עושים אחרת? הם לא מספיק ממושמעים, ונמאס לכם לחזור על כל משפט 10 פעמים? קבלו כמה טיפים שיכולים לעזור לכם להתקרב מחדש לילד, ולהתמודד בקלות רבה יותר עם סיטואציות לא פשוטות שההורות מזמנת לכם.

 

כך תשפרו את התקשורת עם הילד

דברו עם הילד בפתיחות על המצב ונסו לגייס אותו כשותף פעיל לפתרון. אם כל התקשורת שלכם איתו מלווה במתח ובכעסים, זה ודאי מציק גם לו. ברגע שתתייחסו אליו כראוי, תדברו איתו בגובה העיניים ותסבירו לו כיצד אתם מרגישים נוכח ההתנהגות שלו - הוא יחוש שאתם סומכים עליו וירצה להתגייס למאמץ לשיפור המצב.

אם הילד לא ממושמע, אם הוריו מתקשים להציב לו גבולות ואם ההתנהגות שלו לא נעימה באופן שאינו אופייני לו - ייתכן כי משהו מציק לו. ילדים רבים, בייחוד כאלה שגדלו בבית שהאווירה בה אינה מעודדת לדבר בפתיחות, מתקשים לבטא את הצרכים שלהם ולשתף אחרים במה שעובר עליהם. דברו עם הילד בכנות, שאלו אותו מה עובר עליו, הזכירו לו כמה אתם אוהבים אותו ואמרו לו שאתם פה בשבילו. כך תצרו מרחב בטוח שעשוי לעודד אותו לספר לכם מה יושב לו על הלב.

לפעמים קשה לנו להעניק אהבה ללא תנאים. אנחנו נוהגים - לא מתוך כוונה רעה חלילה, אלא כי זה מה שאנו מכירים וכי כך אנו עצמנו גדלנו - לאהוב את הילד אם יהיה תלמיד טוב, לתת לו אהבה כשהוא עושה מעשים טובים, או לחילופין לכעוס עליו כשהוא עשה דבר מה בניגוד לציפיות או ל"אני מאמין" שלנו. ילד שגדל עם אהבה על תנאי יכול לפתח בעיות התנהגות או לחילופין התנהגות קיצונית ומרצה, רק כדי לזכות באהבת הוריו. נסו להתאמן כמה שיותר על אהבה ללא תנאים, גם כדי שהילד יחוש חופשי ובטוח יותר בעצמו, וגם כדי שאתם עצמכם תהיו בני אדם אוהבים ומכילים יותר.

צרו זמן איכות משותף עם הילד שיתמקד בדבר-מה שהוא אוהב לעשות וחזק בו. כך תתוודעו גם אל הצדדים החזקים של הילד ואל המיומנויות הגבוהות שלו, ותיזכרו שלצד מגרעותיו יש לו גם יתרונות רבים אחרים, שהופכים אותו למיוחד במינו.

תנו לו לקרוא ספרי ילדים ונוער שיש בהם אספקטים חינוכיים. לסיפור טוב יש כוח רב בהעברת המסרים הדרושים לנו, ובאמצעותו ניתן "לכוון" מעט מהתנהגותו של הילד לכיוון הרצוי לנו. ספרי ילדים רבים עוסקים בבעיות ובסיטואציות יומיומיות, ומטפלים בכל נושא ברגישות הראויה, תוך שהם אינם פוסחים על מוסר ההשכל החינוכי הנובע מכל סיטואציה (זאת בניגוד לספרי מבוגרים, שאינם מחויבים לשום מסר חינוכי כלשהו).

אם התנהגותו של הילד קיצונית באופן שאינו נורמטיבי ובלתי שגרתי, ואם היא נמשכת זמן רב ללא שינוי - רצוי לפנות לייעוץ מקצועי. ייתכן מאוד שמשהו עובר על הילד, ושטיפול רגשי יכול להקל עליו. יכול גם להיות שהוא סובל מהפרעה אחרת כלשהי (קשב וריכוז, היפראקטיביות, התפרצויות זעם וכן הלאה), שניתן לעזור לו להתמודד עמה באמצעות טיפול הולם.

 

באדיבות חיים ולדר - סופר ילדים ויועץ חינוכי




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב