האם אתם מכירים את מחלת הגאוט שנקראת גם שיגדון ???
גאוט הינו סוג של דלקת פרקים –
דלקת מסוג גאוט גורמת להתקפות פתאומיות וחמורות של כאב, רגישות, אדמומיות,
חום, ונפיחות במפרקים מסוימים. זה בדרך כלל מופיע באיבר אחד בכל פעם ויכול גם בכמה מפרקים בבת אחת.
הבוהן ברגל בדרך כלל הינה הראשונה אבל גאוט יכול להשפיע גם על מפרקים אחרים ברגל כגון ברך, קרסול וכף רגל - ולעתים רחוקות יותר, יד, שורש כף יד, אצבעות, והמרפק. על עמוד השדרה היא כמעט אף פעם לא השפיעה.
איך נזהה גאוט ?
זכור לי שבוקר אחד התדפק שכני על דלתי ושאל אותי אם אני יכולה להציץ בבוהן שלו שהתנפחה .לרגע חשבתי שהוא קיבל מכה ועזרה ראשונה למכה תמיד יש לי בבית , ובעודו מראה לי את הבוהן לא הבנתי מה אני רואה –בוהן שגדלה פי שתיים , אדומה וכן לקח לי דקה או שתיים להבין שזו אינה מכה –הסברתי לו מה אני חושבת שיש לו כי הרי איני רופאה והמלצתי לטוס לרופא לבדיקה .
אז אם לא נתקלתם ברהיט ויש לכם כאב פתאומי וחזק , נפיחות וחום במקום בו קיים הכאב ,מפרק שצבעו השתנה והוא סגול או אדום סביב המפרק תחשבו על גאוט .
מהי מחלת גאוט ?
דלקת מיוחדת זו במפרקים נוצרת עקב הצטברות של חומצה אורית (שתנן) בזרם הדם ושקיעתו במפרקים.
כמות חומצת שתן בדם יכולה להשתנות בהתאם למה שאתם אוכלים ושותים, אלכוהול, והתרופות שאתה לוקחים.
חומצת שתן בכמויות רגילות מומסת בדם ובקלות עוברת דרך הכליות ומתנקזת דרך השתן כפסולת. עם זאת, חומצת שתן בכמויות גבוהות גורמת לאדם לפתח גאוט וזה בגלל שחומצת השתן מצטברת כקריסטלים גבישיים והם מתנהגים כמו זכוכית גרוסה במפרק וכך נגרם הכאב והרס למפרקים וייתכן גם נזק לכליות..
מה גורם לגאוט?
גאוט נחשבה פעם למחלתם של אנשים שצורכים מזון עשיר הרבה בשר אדום , דגים וחומצות דגים והרבה יין. למרות שתזונה לא נכונה כמו הרבה מאוד בשר אדום עלולה לגרום לגאוט , זה אינו הגורם העיקרי למצב. מחקרים בשנים האחרונות מצאו שתורשה משחקת תפקיד בהתפתחות גאוט, וזה בדרך כלל מחובר לבעיות רפואיות נוספות כמו לחץ דם גבוה.
לא כל מ י שיש לו רמות גבוהות של חומצת שתן יפתח גאוט היכולת של הכליות להיפטר מחומצת שתן זה מה שיקבע בחלקו .
מי עלול לסבול מגאוט ?
הנפוצים ביותר הינם גברים בגילאי 40 ו -50, אנשים שסובלים מעודף משקל, אנשים ששותים אלכוהול בתדירות גבוהה, ואנשים שמשתמשים בתרופות משתנות להורדת לחץ דם או טיפול באי ספיקת לב.
כאשר גאוט משפיע על נשים, זה בדרך כלל לאחר גיל המעבר, במיוחד בנשים שנוטלות תרופות מסוימות. כמובן שלעיתים גם צעירים יכולים להתעורר עם גאוט
בנוסף לתרופות משתנות ישנם כמה תרופות המפחיתות את יכולתו של הגוף לשטוף את חומצת השתן מהגוף ובכך להגדיל את הסיכון להתפתחות גאוט. תרופות אלו כוללות:
תרופות אנטי דלקתיות עשויות מחומצה סליצילית, כגון אספירין
תרופות המשמשת לדיכוי המערכת החיסונית של הגוף
תרופה לטיפול במחלה פרקינסון
ניאצין, ויטמין שהוא חלק מהוויטמין B המורכב ולעתים משמש לטיפול בכולסטרול גבוה חולי גאוט חייבים להימנע מויטמין B שמכיל ניאצין
ואיך מטפלים בגאוט בדרך טיבעית ?
כורכום -נטילת צמחים אנטי דלקתיים חזקים כמו הכורכום , אבל לא אבקת כורכום אלא שמן כורכום שיש בבתי טבע ובתי מרקחת
דובדבנים-לפני מספר שנים גילה רופא שהיה חולה בעצמו עד כמה אכילת דובדבנים מורידה את רמות חומצת השתן בדם והוא ממליץ לאכול מידי יום כמות של כוס , אז התחילו אפילו מדובדבנים מיובשים וללא סוכר עדיף .ובמקרה שאין דובדבנים שתו כוס מיץ דובדבנים מידי יום
צמחי מרפא משתנים – חליטת תה מצמחים משתנים כמו פטרוזיליה , זרעי סלרי , וכל צמח משתן שתמצאו בבתי טבע .ושתו 3-4 כוסות ביום .
שתיית מים –ניקוי הגוף עי שתיית מים רבים ושטיפת החומצה מהגוף הינה הצעד הראשון והחשוב גם לניקוי הכליות למניעת אבנים בכליות .
חומץ תפוחים -1 כף חומץ תפוחים בכוס מים פעמיים ביום
סודה לשתייה -1/2 כפית בכוס מים פושרים כל 4 שעות .
דבי הובר גז-מנכ"ל
מומחית לפתרונות טבעיים לכאב
N-PAINSOLUTION.COM
077-5100571
INFO@N-PAINSOLUTION.COM
הרגישו חופשי להתייעץ הכל כאב ואו מחלה גם לילדים