דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


פורים שמח ודל קלוריות 

מאת    [ 10/03/2015 ]

מילים במאמר: 555   [ נצפה 2654 פעמים ]

פורים כבר בפתח, ובדומה לאחיו הגדול חנוכה גם הוא מציע את מעדן החג עתיר הקלוריות שלו. בדומה לסופגניות חנוכה שהפכו ממוצר שניתן להשיג למשך שבוע החנוכה, למוצר שניתן להשיג לאורך כל החורף. כך גם אוזני ההמן קיבלו מעמד של עוגייה או ממתק חורפי שזמינותו לכל אורך החורף מחריפה את ההתמודדות עם הפיתוי המתוק הזה.

מערכת מלבי

אם אתם נמנים על אלו שקונים אוזני המן מחוץ לבית, השתדלו לקנות כמות קטנה של אוזני המן, ונסו לבחור את אוזני ההמן שעשויות בעבודת יד ולא את עלו התעשייתיות. שני הסוגי עתירי קלוריות, אבל עדיף לכם לאכול פחות אוזני המן ושהן תהיינה מהזן המשובח יותר. אם אתם לא מצליחים להימנע באופן גורף מן הממתק הפורימי המסורתי הזה יש לכם גם אפשרות לרכוש אותו בשנים האחרונות כשהוא מופחת קלוריות.

הדרך הטובה ביותר היא פשוט להכין אוזני המן מופחתי קלוריות בעצמכם. מערכת מלבי מציעה לכם מתכונים לאזני המן מופחתי קלוריות

מתכון לאזני המן דלות סוכר של השף אבי כחל

 לבצק:

¼ 2 כוסות קמח

½ כפית אבקת אפייה

3 כפות סוכר

כף ממתיק מלאכותי נוזלי

100 גרם מרגרינה רכה

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

למלית:

4 כפות ריבה לייט

כף סוכר

20 טיפות ממתיק מלאכותי נוזלי

אופן ההכנה

 

1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה גדולה את הקמח עם אבקת האפייה, הסוכר והממתיק המלאכותי. חותכים את המרגרינה לקוביות קטנות ומוסיפים לקמח. ממשיכים לפורר את המרגרינה בתוך הקמח, בקצות האצבעות, עד שהתערובת תיראה כפירורים.

2. טורפים את הביצים עם הווניל ומוסיפים לקמח. בעזרת הכף בוחשים ואח"כ לשים בידיים עד שנוצר בצק רך וגמיש אותו מחלקים לשני כדורים. את אחד הכדורים מרדדים עלה בצק בעובי 3 מ"מ.

3. מכינים את המילוי: מערבבים את הריבה עם הסוכר והממתיק המלאכותי.

4. הכנת האוזניים: חותכים עיגולי בצק בכוס עם שוליים חדים. שמים במרכז כל עיגול חצי כפית מלית וסוגרים לצורת משולש. צובטים את מקומות החיבור כדי שלא ייפרדו בעת האפייה.

5. אופים בחום של כ- C150 במשך כחצי שעה כאשר בודקים מפעם לפעם שהמאפה לא משחים מדי.

6. בינתיים ניתן לרדד את עלה הבצק השני ולחזור על פעולת ההכנה. כמו כן ניתן לאסוף את שאריות הבצק לכדור נוסף ולהכין אוזני המן גם ממנו.

*באופן כללי במקום הסוכר, רצוי להשתמש בכמות גדולה יותר מהממתיק המלאכותי ובכך "לחסוך" קלוריות.

מתכון לאוזני המן / פיליס גלזר

200 גרם חמאה

3/4 כוס (100 גרם) אבקת סוכר [אפשר להחליף בממתיק סטיוויה]

2 חלמונים

קליפה מגוררת של תפוז אחד

4 כפות (40 גרם) קורנפלור

3 כוסות (חצי קילו) קמח

אופן ההכנה      

מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר לתערובת אוורירית. מוסיפים בהדרגה את החלמונים וגרידת התפוז. בקערה נפרדת, מערבבים היטב את הקורנפלור והקמח ומוסיפים בזהירות לתערובת החמאה. מכסים את הבצק ומקררים במקרר 90-60 דקות.

לשים ומרדדים את הבצק ל-1/2 ס"מ עובי וקורצים כ-30 עיגולים. שמים כפית מילוי במרכז כל עיגול וסוגרים למשולש. אופים בתנור מחומם מראש ל-180-170 מעלות 25-20 דקות.

מילויים:  פרג: מבשלים יחד חצי כוס חלב וחצי כוס סוכר ומוסיפים 100 גרם פרג טחון טרי, חצי כוס פירורי עוגה, מיץ וקליפה מ-1/2 תפוז ו-1/2 כוס צימוקים (אם רוצים) מקררים וממלאים.

אגוזים: מערבבים היטב 1/2 כוס סוכר ו-50 גרם חמאה רכה. מוסיפים 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס ומעט קינמון.

חבושים: משתמשים בצנצנת ריבת חבושים משובחת. ואפשר גם ממרח רוזמרי, ואפילו גם ממרח חרובים.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב