האם אתה מחפש מתכון פנקייק? אז אתה במקום הנכון. הם מאוד טעימים ויכולים להיות ארוחת הבוקר הטובה ביותר .
השילוב של הפנקייק החום והרך עם הסירופ הוא שילוב מנצח בין אם אתה מעדיף פנקייק מורכב עם תוספות ובין שאתה מעדיף את החביתית הפשוטה.
פנקייק מאכל מאוד פופולרי באזורים רבים בעולם ואהוב על ידי כל קבוצות הגיל. כמעט לכל אחד יש מתכון שונה וזמין, אתה רק צריך לבחור מתכון פנקייק פשוט מאוד וקל להכנה והסיכויים שלך לעשות משהו לא בסדר מאוד קטן.
אתה צריך להיות בטוח שאתה מוכן עם המרכיבים ואם אין לך כמה מרכיבים, תזדקק לתחליף שלהם וכמובן שהמתכון צריך להיות בשפה פשוטה, כדי שתוכל בקלות לעקוב אחריו.
המתכון הפשוט שלי :
מצרכים:
1 כוס קמח
1 כף סוכר
1 כף אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
קורט מלח
1 כוס חלב
1 ביצה
אופן ההכנה:
בקערת ערבוב גדולה, מערבבים יחד את הקמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה ומלח. באמצעות מטרפה או מזלג גדול, לערבב בחלב והביצה, עד שנקבל תערובת חלקה.
יוצקים בעזרת תרוד למחבת טפלון ששומנה קלות באמצעות חמאה או מעט שמן. מחכים קצת עד שהפנקייק נפרד בקלות מהמחבת, הופכים ומוציאים.
מגישים עם סירופ מייפל.
הערות למתכון:
כשמערבבים לא להשתמש במכונה חשמלית לערבוב. לוודא כי התערובת לא צריכה להיות עבה מדי אם עבה מידי אז להוסיף מעט חלב.
יש טיפים מסוימים שלא צוינו במתכון שלי. אלה הם כמה טיפים שאתה צריך לבצע כדי להפוך את החביתיות שלך לטעימות יותר : להעדיף שימוש בחמאה במקום שימוש בשמן משום שהוא יגרום לפנקייק מאוד פריך ובנוסף הוא מונע מהפנקייק להידבק מהצדדים שלה
כמו כן מומלץ מאוד להשתמש במחבת טפלון במקום מחבת רגילה
עוד המלצה היא לבדוק את החום הדרוש על ידי טפטוף כמה טיפות מים על המחבת ואם טיפות מים קופצות כמו חרוזים – זה מוכן
בכל פעם שצריך לשפוך את הבלילה על המחבת, לעשות את זה לאט ולא להפסיק באמצע
מתי להפוך ? כאשר מופיעות בועות על פני הפנקייק שלך זה הזמן להפוך אותם
כידוע יש מגוון רחב של מתכונים לפנקייק כגון רך, בלי ביצים, מתכון לביבות תפוחי אדמה, בלי אבקת אפייה, מאוכמניות, עשיר בחמאה, בלי חלב, עם בננה, מתכון פנקייק עם שיבולת השועל, פנקייק שוקולד הצ'יפס ועוד...
ולסיום , מתכון מיוחד של פנקייק מדנמרק :
4 ביצים
2 כוסות חלב
1 כוס קמח
קורט מלח
לערבב את כל המרכיבים ביחד בקערה.
לשמן מחבת עם שמן או חמאה.
מטגנים על מחבת טפלון חמה, משומנת , באמצעות כ-¼ כוס מהבלילה לכל פנקייק.
הטיגון עד שבועות קטנות מתחילות לצוץ בחלק העליון של החביתית , ואז להפוך אותה .
לחכות עוד כחצי דקה ולהעביר לצלחת.
להגיש עם סירופ מייפל ולפזר מעט אבקת סוכר מעל.