כשיש צורך לקבור אדם אהוב, לרוב מדובר בתהליך מורכב, בעיקר רגשית. דווקא ברגעים הקשים הללו להתארגן ולארגן הלוויה, טקס שבעה, מודעות אבל ולדאוג לכל הלוגיסטיקה של העניין – זה לא דבר פשוט. במאמר שכאן נשתדל לעשות לכם קצת סדר בעניין. אלה כל הדברים שצריך לדעת על קבורה בישראל. החל מהבאת הגופה ועד לשבעה, הכירו את המדריך המלא לקבורה בישראל -
• השלב הראשון בתהליך הוא קבלת תעודת הפטירה, היא לרוב מונפקת בבית החולים והיא חיונית. התעודה תאפשר לכם לבצע קבורה בבית עלמין שאותו תבחרו, ויותר מכך – תאפשר לכם לקבל את ההחזר עבור הוצאות הקבורה מביטוח לאומי.
• בשלב הבא יש למצוא בית קברות. לרוב יש בית קברות אחד או שניים בכל עיר, ואנשים בוחרים בעיקר במקומות בהם כבר יש משפחה שנקברה. עומדת לרשותכם האפשרות למצוא בתי עלמין אזרחיים אם אתם חפצים בקבורה אזרחית או שאתם צריכים לקבור אדם לא יהודי או חסר דת.
• בבית העלמין הסידורים הם פשוטים למדי וילוו אתכם בכל שלב, אך מרגע שקבעתם מועד ושעה להלוויה, זה הזמן להפיץ את המידע. אנשים רבים מעוניינים להגיע, לכן מומלץ להדפיס מודעות אבל ולשתף ברשתות החברתיות את מועד הלוויה.
• אם אתם עורכים קבורה אזרחית, אז הטקס עצמו נתון לשיקולכם ואתם תצטרכו להחליט ולבחור אילו תכנים יופיעו וכיצד הוא יתנהל. בעיקרון, כל עוד אינכם פוגעים באיש, תוכלו לבחור כיצד להנציח את האדם שנפטר.
• אופן הטמנת הגופה הוא לרוב, בישראל, בתכריכים מיוחדים. אך, אם אינכם מעוניינים, בבית עלמין אזרחי תוכלו לבקש קבורה בארון. שימו לב שהם אינם מחוייבים לספק לכם ארון, לכן יש צורך לדאוג לכך בנפרד.
• לאחר הטקס, ניתן לשבת שבעה ולמעשה אין שום הבדל בין שני הטקסים. אמנם טקס השבעה הוא בעל שורשים דתיים, אך משמעותו היא אוניברסלית ומטרתו להקל על המשפחה בכך שאנשים יוכלו להגיע לנחם ולעודד ברגעים קשים אלה.
• לאחר 30 יום נהוג לערוך את טקס גילוי המצבה, שכן בשלב זה המצבה כבר אמורה להיות מוכנה.
אם אתם מעוניינים לערוך קבורה אזרחית, דעו לכם שיש מספר לא מבוטל של בתי עלמין אזרחיים בישראל שישמחו לעמוד לשירותכם. לעיתים הם יגבו תשלום שביטוח לאומי לא יכסה עבורכם, אך זהו פרט שולי. צרו קשר עם בית העלמין הקרוב אליכם והם כבר ידאגו שסידורי הקבורה יהיו פשוטים עבורכם.