האם הכנסת העשרים תהיה חברתית כפי שהובטח?
לאחרונה נוכחנו בהתעוררות חוצה מפלגות בתחום שכבות החברה החלשות, משום מה ראו כולם לנכון לגנות כל הוזלת יד בכל תחום חברתי הקיים כאן, אולם אין זה סוד שכל הוזלה שתוזיל ממעמד כל שהוא מגיע על חשבון הקופה הציבורית והשכבות האחרות, מצב זה מאפשר לכל פוליטקאי פתרונות משלו מלבד האפשרות לגנות את יריביו, ומבלי להיכנס לפרטים כולם צודקים, אך אין זה פתרון המצב עדיין ממשיך להיות רע.
עובדים אינם עבדים
אחד הדברים הקשים ביותר בשכבות החלשות הוא ההשתעבדות לעבודה, אזרח קשה יום שעובד מבוקר עד ערב ומשתכר באזור המינימום לא יכול להרשות לעצמו לפספס דקה בעבודתו, אך אל דאגה במדינה מתוקנת כשלנו יש חוק הקובע כי על המעביד לתת לעובד מספר ימי חופשה בשנה בהם העובד יוצא לחופש ועליו לתת לו את שכרו כפי שמשתכר בימי העבודה.
אבל!!!
אם נתמקד בפרטי החוק נראה כי הוא ממש לא מוציא את העובדים מעבדות לחירות, כל עובד זכאי בארבעת השנים הראשונות במקום עבודתו לחופשה בת 14 ימים בשנה, אך ימי המנוחה אינם נכללים בחופשה, לכן ימי הזכאות לתשלום החופשה בפועל, הם נמוכים יותר. כלומר, אדם שעובד חמישה ימים בשבוע, יקבל עבור חופשה בת 14 ימים, תשלום עבור 10 ימים בלבד. וכן ימים בהם יוצאים עובדים לשירות מילואים אינם נחשבים לחלק מהחופשה השנתית, גם לא ימי חג, חופשת לידה ומחלה, ימי אבל, ימים של שביתה או השבתה של מקום העבודה והימים הקודמים לפיטורים או התפטרות, הימים הללו ינוקו מצבירת ימי החופשה השנתיים של כל עובד שלא עבד בהם, כך שאין דרך הגיונית שעובד יעזוב ליום או יומיים את מקום עבודתו רק כדי להחליף כוחות או לשהות בבית עם ילד שלא חש בטוב, אותו עובד יודע שאם הוא רוצה לנסות לגמור את החודש לא נותר אלא לעבוד ולעבוד ולעבוד.
לאור זאת ברצוני לשתף את כל מי שרוצה לתרום לשיפור שעבודם של אותם עובדים מסכנים במיזם שנחשפתי אליו בדרך מקרית, קבוצת אנשים שקמה ואמרה די למצב הקיים ופתחו את עצומה למען העלאת ימי החופש לשכירים, בא כל מי שרוצה למחות ולבקש בעד שינוי המצב יכול לעשות זאת בחתימה על הקישור המופיע כאן. עצומה - העלאת ימי החופש לשכירים
נ''ב אם עדיין יש בלבכם ספק בצורך לשנות את המצב הקיים, תוכלו להכיר את פרטי החוק הנוכחי כאן