הצבת מטרות
"חשוב לי מאוד להיות מאושר", "חשוב לי לעשות דברים שאני אוהב", "חשוב לי להצליח בחיים"
כמה פעמים שמעתם משפטים אלו מאנשים, יכול להיות שגם אתם אומרים משפטים אלו מידיי פעם ואכן אלו דברים חשובים בחיים. אני שומע אותם הרבה מאנשים שבאים ורוצים שינוי בחיים, או שרוצים להצליח בעסק שלהם.
אכן, המשפטים האלו הם התחלה מצוינת, זה דברים שמרבית האנשים רוצים והם חשובים. אלא מה, כשפותחים את זה ומעמיקים ושואלים מה באמת אתם אוהבים לעשות? מה הדבר שגורם לכם להיות מאושרים? מה אתם מתכוונים כשאתם אומרים הצלחה? ופתאום כשצריך לענות על שאלות אלו הדברים, הופכים לא ברורים, נתקעים, פתאום הם איזשהו רעיון מעורפל שיש לנו ולא דאגנו להבהיר אותו, כמו מגירה שנראית טוב מבחוץ, אבל כשפותחים אות היא די ריקה מתוכן, או מה שיש בה זה דברים שהוכנסו לפני הרבה שנים והם לא מעודכנים לימינו.
כשאנחנו רוצים להגיע למקום חדש שאנחנו לא מכירים אנחנו משתמשים ב .GPS לצורך זה אנחנו נדרשים לתת לו כתובת מדויקת לאותו מקום חדש שרוצים להגיע. באותה צורה זה עובד גם בחיים.
אם לא נגדיר במדויק מהן המטרות שלנו ומה אנחנו רוצים, נמצא את עצמנו נסחפים בזרם העצום של החיים וזה ייקח אותנו לאן שהוא זורם, (מעניין שדברים זורמים ממקום גבוה לנמוך). יהיו פעמים שנמצא את עצמנו מעל הגלים אבל יהיו פעמים שיסתיימו מתחת למים, מנסים נואשות להרים את הראש ולנשום.
הגדרת מטרות היא נקודה טובה לשינוי בחיים. המטרה מאפשרת לנו לקבוע נקודה שאליה אנחנו מתכווננים, ויכולים לבדוק בכל רגע שאנחנו רוצים האם אנחנו בכיוון אותו אנחנו רוצים או שמא סטינו, היא משמשת עבורנו כמו כוכב הצפון. ואם סטינו לאן אנחנו רוצים לכוון את עצמינו מחדש.
זה נשמע פשוט וזה אכן לא מסובך, רק שלפעמים במורכבות שבו אנו חיים, הדברים הפשוטים נראים מרוחקים ולא נגישים.
מה שעוד מעניין הוא שאנשים חוששים ממטרות מכיוון שכך הדברים נראים להם מאורגנים מידיי, לא מאפשרים לכייף לקרות אבל, אם מחקרים מראים ממש את ההיפך. כאשר אנשים מציבים לעצמם מטרות הם הרבה יותר מאושרים. להערכתי הסיבה לזה היא שאתה גם בבוקר ויש לך מה להשיג, למה לשאוף וכשאתה מגיע למטרה שהצבת אחרי שהתמודדת בדרך, יש תחושת סיפוק גדולה.
על תהליך המנו"פ:
תהליך מיוחד שמתחיל בבניית מפה אישית התואמת לכל אחד באופן ספציפי בהתאם לרצונותיו, כישוריו, ולמטרות אותן הוא מגדיר לעצמו. התהליך ממשיך בבניית "ציר ניווט", אבני דרך אל המטרה, מה אנו אמורים לפגוש בכל שלב בדרך, עם מה נצטרך להתמודד ועם מה אנחנו מצוידים ואולי נצטרך להוסיף לתיק האישי שלנו.
התהליך ממשיך ביציאה לדרך אל עבר המטרה שקבענו לעצמנו, כאשר בכל אבן דרך שאליה הגענו אנחנו בודקים האם אכן אנחנו בכיוון הנכון, האם יש צורך בשינוי, תיקונים?
ולבסוף התהליך מסתיים בהגעה ליעד, להצלחה, למטרה אותה קבענו ובעצם פותח מסלול חדש של מנו"פ שבו אנחנו מציבים שוב יעד חדש .
אריה חכם מנכל ובעלים חברת צעד חכם