קריירה מבוססת חוזקות
רובנו משקיעים את מרבית זמננו ויהבנו בעבודה ,ושואפים להתפתח ולשגשג בה. כמאמנת אני פוגשת אנשים "בצמתי קריירה", התוהים: באיזה עיסוק לבחור? איזו השכלה לרכוש ? מה מקור הסבל שלהם בעבודה, ואיזהו השינוי הרצוי ?. מצאתי כי רבים בוחרים בעיסוק בהתאם לשיקולים 'זרים', כמו: יוקרתו, 'דחיפה' של הוריהם, רמת השכר המקובלת בו, ועוד. הדבר גורם לבחירה המתחוורת, לא-אחת, כ-טעות מכאיבה ! בתהליך האימוני אני מציגה בפניהם את גישת "החוזקות", ומסייעת בידיהם לזהות את אלו שלהם. זאת כחלק מתהליך קבלת ההחלטות, וביצוע תפנית בחייהם.
גישת החוזקות גורסת שהכישרונות של כל אדם הם קבועים וייחודיים ; ומרחב-הצמיחה הגדול ביותר שלו - מצוי בתחומי החוזקות הבולטות שלו. לפיכך היא מכוונת לזיהוי החוזקות והכישורים האישיים, ולטיפוחם.
מהי "חוזקה" ?
"חוזקה" היא מאפיין אישיותי, שילוב של כשרון עם השקעת מאמץ בטיפוחו.
החוזקה האישית מבוטאת במצבי חיים שונים; בעקביות ולאורך זמן.
אדם הפועל בהסתמך על חוזקותיו הבולטות ? יפעל מתוך מוטיבציה והתלהבות, יחוש בטחון ביכולותיו, ייטה יותר להעיז לאתגר את עצמו, ייהנה מהעשייה, ויגיע להישגים גבוהים במיוחד. ). "רק כאשר אתה פועל מתוך חוזקות ? אתה יכול להשיג מצוינות אמתית!"(פ.דרוקר)
מימוש החוזקות אף תורם לחוסן הנפשי ולבריאות הפיזית.
אין כמעט טעם להתמקד בתיקון ה"תורפות". עדיף להשקיע בהעצמת החוזקות.שכן, אם נתמקד ב"מה שאין", ובביקורת עצמית ? נחווה שיפור מוגבל, תסכול וכאב מתמשכים , ופגיעה בדימוי העצמי.
חוקרי "גאלופ" זיהו, במחקר גדול, 34 תימות (=דפוסים) שכיחות ביותר של כישרונות של אנשים.ניתן ללטש את הכישרונות ע"י מידע ומיומנויות, ובדרך זו להגיע לחוזקות.
בתחום העבודה חוקרי "גאלופ"- לא מצאו זיקה ישירה בין החוזקות האישיות לתחומי-עיסוק או לתפקידים. כלומר- אנשים להם חוזקות דומות ? יכולים להצטיין בתחומים שונים; ולהיפך.
"לעולם לא יכול אדם להיות "חזק מדי" בתמה מסוימת. הוא רק יכול להיות לוקה בחסר ? בתמה אחרת".
"הטרגדיה היא לא שלכל אחד מאיתנו אין מספיק חוזקות, אלא שאנחנו לא מנצלים את החוזקות שיש לנו"; משל היו "שעוני שמש בצל" (בנג'מין .פרנקלין)
.
האם התימות יכולות לגלות לאדם אם בחר בקריירה נכונה ??
אין שום זיקה בין תימות לתחומי-קריירה !עפ"י המחקר, אנשים רבים בעלי תימות דומות ? מצטיינים בתחומים שונים זה מזה. אותו כישור יכול לשמש בעיסוקים שונים, ובהיררכיות שונות של תפקיד. וכן: אנשים בעלי שילובים של תימות שונות מאוד ? ממלאים אותו תפקיד במידה שווה של מצוינות.
בכל תפקיד/תחום מקצועי שייבחר ע"י האדם- הוא יצליח בו יותר אם ינצל את חוזקותיו, מרבית הזמן.
כיצד להיות פרודוקטיבי יותר , מסופק ומאושר בעבודה ?
ע"י זיהוי וטיפוח החוזקות בעבודה , למשל ע"י רכישת השכלה והכשרה מקצועית מתאימה ; וע"י מציאת דרכים והזדמנויות מגוונות, בתוך כל תפקיד להשתמש בחוזקות . לשכלל את הכשרונות בידע ובמיומנויות.
הוכח כי עובדים ומנהלים מאושרים- נאמנים יותר לארגון, יצירתיים יותר, אפקטיביים יותר בעבודתם, ויוצרים סביבה חברתית נעימה ומלוכדת יותר. (א.קלוגר).
MMBAמאמנת תעסוקתית מוסמכת ומנוסה, חונכת ומאמנת עסקית של יזמים
(מומחית לאימון יזמים בעלי לקות קשב וריכוז