מיתוג עסקי
על מנת שמיתוג עסקי יהיה אפקטיבי וייחרט בתודעת הלקוח, רצוי להשקיע מחשבה ותכנון בבניית המותג, שצריך לשדר רצינות, מקצועיות וערכיות.
מיתוג עסקי נכון מתחיל באפיון של העסק והבנת צרכיו. במקביל, אוספים מידע על המתחרים ועל המוצרים. לאחר ניתוח העסק, מתחילים בעבודת בניית התדמית של העסק ובראש ובראשונה בבנייה ועיצוב לוגו מקצועי.
בד בבד רצוי להכין רשימת תכונות של המוצר/השירות אותו אנו מציעים. תכונות אלה צריכות להיות בעלות ערך מוסף על אותו מוצר/שירות המוצע על ידי חברה מתחרה. מתוך תכונות אלה, נבחר את זו האפקטיבית ביותר ונציג את המיתוג שלנו בפני קהל מטרה שיקבע אם קיימת תכונה ספציפית נבחרת יותר מהאחרות.
מיתוג עסקי והתקשרותו לעסק
המיתוג, למעשה, מגדיר את זהותו של העסק ואת חזונו, והמותג הוא רעיון ויזואלי של מוצר או שירות אשר הצרכנים מתחברים אליו כתוצאה ישירה של לוגו זכיר, זיהוי השם והסלוגן והתדמית הויזואלית.
המיתוג העסקי הינו כלי שיווקי עבור כל עסק שרוצה למנף עצמו ולייצר רווחים.
כמות המוצרים כיום בכל קטגוריית מוצר היא רבה מאוד, וכדי לבלוט ולהעפיל על מוצר/שירות של עסק מקביל, חייבים לבצע תהליך מיתוג למוצר או לשירות. ללא מיתוג, העסק שלנו יהיה כמעט בלתי נראה והקונה הפוטנציאלי יעבור לחפש את המוצר/השירות בעסק ממותג מקביל אשר יגרום לקונה הפוטנציאלי, עקב תכונה כזו או אחרת (יוקרה, מחיר, שירות וכו'), לבחור במוצר שלו.
מיתוג לעסקים - תחילתו של תהליך
נתחיל באפיון העסק ובמתן תשובות לשאלות בסיסיות כמו במה העסק שלי טוב יותר מהמתחרים, מהי ייחודיותו של העסק, איזה ערך מוסף יש למוצר/לשירות שלי וכדומה.
במקביל, נבדוק את ערכי המותג ואת המסרים שאנו רוצים להעביר ונבחן את השוק. נענה על שאלות כמו מיהו קהל היעד שלי, מה הוא אוהב, כיצד למשוך אותו דווקא אלי ועוד.
יש לזכור שכל עסק הוא ייחודי – לכן צריך לגבש מסרים נכונים והמתאימים לעסק וליעדים השיווקיים שלו.
בשלב הבא נפתח רעיון ושפה ויזואלית ונתחיל לבנות את תדמית העסק המורכבת ממילים, תמונות וצורות, בשילוב צבעוני ייחודי שנבחר בהתאם למסרים השיווקיים שאותם אנו רוצים להעביר.
חשוב לתכנן בקפידה את מיקום וגודל הלוגו והסלוגן בתוך הקומפוזיציה, ולשמור על בידול חזותי מהמתחרים.
עקביות ואחידות הם שם המשחק
כשמדובר על נראות מוצרי השיווק שלנו, חשוב מאוד לפתח שפה אחידה וייחודית ולשמור על עקביות בכל המוצרים שנייצר, החל בבניית לוגו, בכרטיסי הביקור ובדפי המידע, הפולדרים, אתרי האינטרנט, דפי פייסבוק, המצגות וכדומה.
לסיכום, חשוב מאוד לזכור שהזהות העסקית של המוצר או השירות שלנו חייבת להתאים למוצר עצמו ולקהל המטרה.
ניר סרפר - מנהל פרוייקטים SEO במחלקת השיווק של קבוצת אלגומה.
072-2456283