פאי כרישה ובטטה (מתכון מנצח)
בצק
גביע שמנת חמוצה
200 ג' מרגרינה או חמאה
1 ח' קמח אוסם
(הכמות מספיקה לשתי תחתיות פאי)
מילוי
4 כרישות בינוניות חתוכות לטבעות דקות - החלק הלבן בלבד
חמאה או שמן לטיגון
3 בטטות בינוניות פרוסות דק
צרור קטן של עלי בזיליקום
150 ג' גבינת פטה מפוררת
100 ג' גבינה צהובה מגוררת
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
לציפוי
1 שמנת מתוקה + 3 ביצים
הוראות הכנה
לטגן את טבעות הכרישה עד שקיפות.
להוסיף את הבטטות ולטגן עד הזהבה. לקרר.
לשטח את הבצק, כולל הדפנות לחורר עם מזלג ולאפות 15 ד' בחום בינוני-גבוה
להוסיף לבטטות והכרישה את הגבינות
לפזר מעל הבצק את תערובת הבטטות, הכרישה והגבינות
לערבב יחד שמנת מתוקה+3 ביצים+מלח ופלפל
לשפוך מעל ולאפות למשך כארבעים וחמש דקות בחום בינוני.
בצק
גביע שמנת חמוצה
200 ג' מרגרינה או חמאה
1 ח' קמח אוסם
(הכמות מספיקה לשתי תחתיות פאי)
מילוי
4 כרישות בינוניות חתוכות לטבעות דקות - החלק הלבן בלבד
חמאה או שמן לטיגון
3 בטטות בינוניות פרוסות דק
צרור קטן של עלי בזיליקום
150 ג' גבינת פטה מפוררת
100 ג' גבינה צהובה מגוררת
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
לציפוי
1 שמנת מתוקה + 3 ביצים
הוראות הכנה
לטגן את טבעות הכרישה עד שקיפות.
להוסיף את הבטטות ולטגן עד הזהבה. לקרר.
לשטח את הבצק, כולל הדפנות לחורר עם מזלג ולאפות 15 ד' בחום בינוני-גבוה
להוסיף לבטטות והכרישה את הגבינות
לפזר מעל הבצק את תערובת הבטטות, הכרישה והגבינות
לערבב יחד שמנת מתוקה+3 ביצים+מלח ופלפל
לשפוך מעל ולאפות למשך כארבעים וחמש דקות בחום בינוני.
נכתב על ידי מיכל א. עבור מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה. http://www.reginarest.co.il