אין כמו לפתוח את השבת עם פנקייק טעים.
מצרף כמה מתכונים לבחירתכם , על מנת שתוכלו לפתוח את השבת כמו שצריך :)
המתכון הראשון מתייחס לפנקייק פשוט אשר כשמו כן הוא , פנקייק פשוט להכנה עם מהמרכיבים הבסיסיים:
1 כף סוכר
1 כוס קמח
½ כפית סודה לשתייה
1 כף אבקת אפייה
קצת מלח
1 כוס חלב
ביצה אחת
ואיך מכינים ?
בקערה גדולה נערבב יחד את הקמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה ואת המלח. באמצעות מטרפה או מזלג אם אין מטרפה בנמצא, לערבב בחלב והביצה, עד שנקבל תערובת חלקה.
ניצוק בעזרת תרוד למחבת טפלון ששומנה קלות באמצעות חמאה או מעט שמן. מחכים קצת עד שהפנקייק נפרד בקלות מהמחבת, הופכים ומוציאים החוצה.
מגישים עם סירופ מייפל או שוקולד.
המתכון השני שלנו מתייחס לפנקייק דני (הכוונה לפנקייק מדנמרק כמובן , ולא למעדן החלב ההוא ... )
4 ביצים
2 כוסות חלב
1 כוס קמח
קורט מלח
לערבב את כל המרכיבים ביחד בקערה.
לשמן מחבת עם שמן או חמאה.
מטגנים על מחבת טפלון חמה, משומנת , באמצעות כ-¼ כוס מהבלילה לכל פנקייק.
הטיגון עד שבועות קטנות מתחילות לצוץ בחלק העליון שלהחביתית , ואז להפוך אותה .
לחכות עוד כחצי דקה ולהעביר לצלחת.
להגיש עם סירופ מייפל ולפזר מעט אבקת סוכר מעל.
ויש עוד מתכון ממש טעים ...
מבין הפנקייקים , אחד המועדפים עלי זהו פנקייק אוכמניות
לא מסובך אבל ממש טעים ...
המתכון לפניכם :
2 כוסות קמח
1 ביצה
½ 2 כפיות אבקת אפייה
½ כפית מלח
½ 1 כוסות חלב.
2 כפיות חמאה מומסת
כוס וחצי אוכמניות מווקפאות, מופשרות ומסוננות
מנפים יחד קמח , אבקת אפייה ומלח.
בקערה נפרדת , לשלב חלב וביצה להוסיף לתערובת הקמח תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה .
מקפלים פנימה בעדינות את האוכמניות.
מניחים מחבת טפלון על אש בינונית.
כאשר המחבת מגיעה לחום הרצוי – נשים כמה טיפות מים ונראה שהן "מרקדות", משמנים אותה קלות במעט חמאה.
בעזרת מצקת או כוס מדידה יוצקים בכל פעם כ-¼ כוס בלילה בעיגולים לתוך המחבת. מטגנים כ-2 דקות, עד שבועות קטנות מופיעות על משטח הפנקייק, השוליים יבשים והצד התחתון זהוב-שחום. הופכים את הפנקייק בעזרת מרית שטוחה, ומטגנים את הצד השני עוד כדקה, עד קבלת צבע זהוב.
דנה
אתר הפנקייק - http://pancake04.wix.com/pancake