בכל בית בישראל יש מגוון מוצרי חשמל.
עד לפני 20 שנה בערך כשהיינו קונים מוצר חשמלי היינו יודעים שאנו קונים שקט לכמה שנים טובות וגם אם צריך להחליף איזשהו חלק ממנו בד"כ זהו חלק מכני שעולה מאות בודדות של שקלים. בימינו ה כבר לא כך רוב מוצרי החשמל החדשים הם הרבה פחות עמידים והתקלות בהם נפוצות יותר. ותיקון סטנדרטי עלול להגיע למעל לאלף ש"ח במידה ונפגע לוח אלקטרוני כלשהו..
זה ידוע שטכנאים "קורעים" מחירים ושגם לצערנו חלק רב מהם גם לא ממש יוצא צדיק ברגע האמת. הפעם מבין המוצרים בחרתי להתמקד במקררים ולנסות לעזור לכם שניה לפני שפונים לטכנאי. במיוחד עבורכם פניתי לטכנאי מקררים מחברתנו וביקשתי ממנו למנות את רשימת התקלות הנפוצות במקרר, כדי שתדעו מתי אפשר לטפל בעצמכם ומתי מומלץ ליצור קשר עם טכנאי מוסמך.
מהן התקלות הנפוצות?
- מקרר לא פועל - מאוד יתכן שמדובר רק בתקלה זמנית במאוורר, נגיעה קטנה על הפלסטיק הסמוך לציר הדלת, תאפשר הפעלה של המאוורר מחדש.
- הרבה קרח - אם יש הרבה קרח במקרר או שהוא מקרר פחות טוב, יתכן שזו גומיית הדלת שיש מסביבה לכלוך ולכן אין אטימה הרמטית.
- שלוליות של מים במקרר- זה יכול להיות סימן לכך שהצינור דרכו יורדים המים אחרי הפשרה של גוף החימום במקרר סתום ולכן במים לא מצליחים לזרום היטב. כל מה שצריך זה לפתוח את הצינור.
- המקרר מרעיש - רעש חריג עלול להעיד שמשהו חוסם את תנועת המאווררים. זה יכול להיות שאריות מזון, לכלוך, קרח ועוד.
- מקרר חייב ומומלץ שיתחבר ישירות לשקע שבקיר - מפצלים למיניהם ומעבירים עלולים ליצור קצר וזה אומר מקרר שלא עובד ואוכל מקולקל.
- טיפות מים על דפנות המקרר מעידות על פגיעה בבידוד - זה יכול להיגרם מגומייה ישנה ובלויה שכבר לא אוטמת וזה גם יכול להיות מהמקרר עצמו שכבר לא מספק בידוד, ואז שום טיפ לא יכול לעזור כי פשוט צריך להחליף את המקרר.
- מקרר ישן נוטה לעבוד לאט - ולכן יתכן שהטמפרטורה בה הוא עבד כבר לא יכולה לגרום לו לקרר כמו שצריך ולכן יש להעלות מדי פעם את הקור. זה בהחלט יכול להיות מדד לתקינותו של מקרר, אם הגדלתם את הטמפרטורה עד למקסימום והוא עדיין לא מקרר, סימן שיש צורך בקניית מקרר חדש חלופי.
כמובן שאנחנו לא מצפים מכם להיות טכנאים, לכן אן יש חשש כלשהו שאתם לא תסתדרו עם הבעיה מומלץ ואף מחויב לפנות לטכנאי מוסמך לתיקון מקררים.
דנה גרינבוים סופר אלקטריק