לאחר חודשי ההיריון בהם דאגתם לשלום העובר וללידה שתעבור בשלום, נולד בשעה טובה ילדכם הבכור. ההתרגשות רבה והשמחה גואה. כעת, כשאתם הורים, נופלת עליכם האחריות לתינוק ואליה מלווה הפחד מהאחריות הכבדה הזו והחשש שמא לא תהיו ההורים המושלמים.עדין אינכם יודעים מה משמעות ההורות, טרם חוויתם אותה, ובביה"ס לא הכינו אתכם לתפקיד זה.
שבים הביתה ומנסים לחזור לשגרה?
את כאובה לאחר הלידה, לעיתים אינך מצליחה להיניק או שיש לך גודש, התינוק אינו יונק מספיק, פולט כל הזמן, אינו ישן,. את עייפה, סחוטה, מתה להתקלח ללא הפרעות. רוצה לשים את הראש על הכר ולישון לילה רצוף ללא הפרעות כמו בזמנים הטובים ההם. בנוסף את מרגישה אחריות על היצור הקטן חסר האונים. והאחריות הזאת מפחידה מאוד. את תוהה אם תצליחי לתפקד כמצופה ממך, התסכולים, הפחדים והמתחים מציקים לך וגורמים לך לחוסר שקט נוסף.
בנוסף המראה שלך מטריד אותך, את חושבת שאת 'שמנה' ותוהה מתי הבטן תרד כבר. אין לך מה ללבוש – שום בגד לא עולה עלייך. אינך מרגישה סקסית. הגודש בחזה מעיק עליך.
והבעל –למי יש כוח אליו? את מרגישה חסרת סבלנות כלפיו ומצפה שיעזור לך עם שובו מהעבודה. לעיתים את מקנאה בו על כך שהוא חזר לשגרת יומו ואת עדיין לא מוצאת את עצמך. את לא מספיקה לעשות כלום.
ואתה – איפה אתה בתמונה?
פתאום נוספה לך אחריות רצינית . ילד שתלוי בך כמעט לכל חייך . זה לא משחק –זו המציאות . כעת חלה עליך החובה לפרנס אותו ולדאוג לו.
מלחיץ, לא?!ובנוסף, מי מתייחס אליך עכשיו לאחר הלידה?
כולם מרוכזים ביולדת ובתינוק המקסים ואתה די נדחף הצידה. הצרכים שלך כבר אינם בחשיבות גבוהה אצל זוגתך, אין לך עם לחלוק את מחשבותיך כי ברגע שאתה מגיע מתחילות לזרום המטלות :תקנה, תביא, תוריד, תחליף, תשמור וכו'. את שואל את עצמך איפה הקשר הישיר שהיה לך עם אשתך, איפה ההבנה והרוך שהיית מקבל? לאן נעלמה ההתייחסות אליך כאל מלך?
ובנוסף לכל גם לישון לא ממש יוצא . אתה מגיע מותש לעבודה, קשה לך לתפקד.ומה עם הסקס ?למי יש כוח לזה?! אשתך "שכחה"ממך...
כעת יש לך מחליף שמאוד קשה להתחרות בו והוא מקבל את כל תשומת הלב שלה. כל הערה קטנה שלך או משפט סתמי נענה בצעקות, התפרצויות בכי ואמוציות רבות, מה בסך הכל עשית?
אז עם כל הבלאגן קבלו מספר טיפים שיעזרו לכם לעבור את התקופה הראשונה בהצלחה ברוגע ועם הרבה הנאה וסבלנות
• השתדלו להיעזר ככל האפשר במעגל המשפחתי הקרוב אליכם. אל תתביישו לבקש עזרה מההורים. שעת שינה יכולה לחולל פלאים.
• הקציבו לכם זמן איכות מידי יום שיהיה רק שלכם, גם אם לצורך העניין תצטרכו להיעזר בבייבי סיטר.
• צאו לבילוי משותף או עם חברים לפחות אחת לשבוע.
• עשו מחוות קטנות אחד לשני: העניקו עיסוי לבן הזוג, כתבו פתקים נחמדים ושימו אותם במקומות שבן הזוג יופתע למצוא אותם.
• שוחחו בטלפון במהלך היום – בנקודת שבר, שיחה תומכת מבן הזוג תחולל פלאים.
• מלאו אמבטיית קצף – פנק את אשתך באמבטיית קצף מבושמת בעוד אתה משגיח על תינוקכם ומאפשר לה את האתנחתא מהיום המתיש.
ולסיכום, טפחו את הזוגיות שלכם כפי שמטפחים ומטפלים בתינוק שאך נולד. פינוק והענקה יעניקו לבן זוגנו את תחושת הביטחון שהוא אהוד וחשוב לנו .