הביטקוין הוא משחק - אשר עושה שימוש בטכניקות הקרויות משחוק - עיצוב משחקים, משחקי חשיבה ומכניקת המשחק, על מנת לשפר הקשרים לא-משחקיים ולהטמיע בהם שינוי הכרתי ומחשבתי בכל הקשור להרגלים.
אמנם הגדרתו של "משחק" כפי המוצג בויקפדיה - "פעילות המנותקת מצרכי הקיום המידיים " אנחנו "היוצרים של ביטקוין" יצרנו הוויה קיומית בשימוש יומיומי כחלק מדרכי הצריכה של צרכי קיום מידיים ,כך שמעבר להנאה והפעלה של דמיון שהמשחק מאפשר יצרנו למעשה שינוי מהותי בהרגלי הצריכה של הציבור ובכך אפשרנו לעולם כולו להנות מבנייה של כלכלה חדשה דרך מטבע וירטואלי מאובזר.
כבר מינקות אנו למדים ומפתחים יכולות מובנים דרך משחק, ישנם עדיות למשחקים עוד מהתקופה הפרה היסטורית וגם היום ישנם משחקים הקשורים לחגים (חנוכה-סביבון) דתים ומהוים חלק מהפולחן בתרבות הנאורה וכך משחקים אשר במקורם נועדו לשעשוע הפכו לשימוש גם בחינוך – משחקי המחשב לדוגמא.
משחק - הביטקוין יצר פריצת דרך בכל הקשור לחינוך. דרך מודעות למושג חדש שאנחנו המצאנו - "מטבע וירטואלי" עצם המעבר לשימוש יומיומי גרמנו לשינוי מהותי ולמהפך בעולם כולו - איפשרנו לעצמנו להשפיע על ציבור ענק באופן התפיסה והחשיבה של הקיום הבסיסי שלנו האנושות.
באמצעות משחק הביטקוין אפשרנו סביבה פתוחה שלוותה בהגנה מקסימאלית דרך איבזור המטבע והצפנתו לכל המשחקים פרצנו ופתחנו אפשרות בלתי מוגבלת ללא כפיה חיצונית כלשהיא ומתוך בחירה חופשית של כל אחד מהמשתתפים לצאת ולבוא כרצונו תוך קביעה אישית שלו במרחב הפיזי אותו הוא גודר ולפתח כישורים בעצם האפשרות שניתנה לכל פרט להטביע את חותמו כך שנוצר תחום הנוגע בביטוי רעיונות, דעות ואמונות
כל אחד מהשחקנים הוא שותף ליצירה ולתמורה - לאחרונה בכנס איגוד הביטקוין השנתי 2015 הושמעו הצהרות ונחשפו ערכים שמשקפים את אמון המשחקים והמשתמשים במטבע הוירטואלי ואיך לא? הרי לולא האמון שנרכש בין השותפים לא הייתה יכולה להיווצר אבן פינה למשחק עצמו
שני שותפים באו אל הרב וביקשו ממנו שיערוך בניהם חוזה לעסק חדשני אותו הם רוצים להקים
לקח הרב פיסת נייר וכתב
א,ב,ג,ד
הסתכלו השותפים תמהים....אחד על השני ואחר כך אל הרב
הסביר הרב
אם יש א - אמון
יש ב - ברכה
אבל אם חס ושלום יהיה
ג - גזל
תהיה - ד - דלות נוראה
אז כל שנותר לי לאמר הוא...
"בואו לשחק"
אדם הובר
בשם הקבוצה שיזמה פיתחה ויצרה את המשחק - הביטקוין