שלא יספרו לכם סיפורים: היום הגנה מספר 1 החשובה ביותר בבית/במשרד/במפעל היא הגנה תלת פאזי VAC 400.
במבנים בהם יש חד פאזי ניתן לצרוך הגנות חד פאזיות VAC 230 המהוות פתרונות טכנולוגיים למקרה נקודתי זה.
רוצה להגן על המודלים, הציוד בבית, רכיבי התאורה? מעוניין להאריך אורך חיים של מוצר במקום לקצרו עקב השבתת הפסקות חשמל? רק זה יינתן פתרון יעיל וטוב
חשמלאי/יועץ/קניין/בעל הבית/וועד הבית: אתה צריך לאפיין את החשמל באתר הלקוח? דאג שיהיו לו עזרי הגנה כמו בקר מתח תלת פאזי או חד פאזי, או הגנה במתח DC. בקר הגנה דורג לשמור על המכשירים ולהגן עליהם. כשם שיש מכשירים כמו פלזמה, מסכים מזגנים נורות לד, מקרר, מכונת כביסה, מוצרי חשמל, גם מכשירים ללא שנאי זקוקים להגנה דומה, כמו הגנתו של בקר מתח תלת פאזי לנחשולי מתח BROYCE CONTROL תוצרת בריטניה. מהן הסכנות אליהן אנו חושפים את מכשירינו כאשר אין לנו בקר?
מכשירים ציוד קצה ותאורה המוגנים מפני נחשולי מתח
נחשול מתח קורה בסבירות גבוהה ככל שמתקרבים לחברת חשמל, והכי קרוב שיש בבית/במפעל הוא בלוח החשמל. בשל כך, יש להתקין בקר הגנה תלת פאזי או חד פאזי בלוח החשמל. בכך, יתארך אורך חייהם של מוצריכם המקבלים חשמל מלוח זה.
בקר מתח תלת פאזי מסייע גם להארכת חייהם של מוצרי המפעל וגם למניעת עומסי יתר בו ובבית המגורים. בקר חכם יכול גם לזהות חוסר אפס במכשיר מסוים וכן לזהות שינוי דרסטי במתח: עליות וירידות תלולות. טיימר סדר וחוסר פאזה מתאים לכל מבנה בנוי: מפעל, בית, אולם אירועים, מבנים תעשייתיים וכד'. המוצר מותאם לעבודה עם רשת חברת החשמל בישראל.
מערכת הגנת ברקים מונעת נזקי כוח עליון
בבתים ישנים, שלא נבנו על פי תקנים מודרניים עדכניים, ייתכן ורמת האיפוס לא טובה, לעומת בתים שנבנו לפי התקן – בהם הארקת היסוד מתקיימת כנדרש. כיצד, אם כן, מחוברים מכשירי החשמל לרשת ה- A.C של חברת החשמל? עם שנאי המבצע טרנספורמציה. מכשירים כמו מחשבים ניידים הם D.C במהותם, ובזכות השנאי שמבצע טרנספורמציה הם בכלל יכולים להיות מחוברים לרשת החשמל. גם במצב אוטופי, בו המחשב יכול היה להתחבר ללא שנאי – הוא לא היה שורד מכת ברק. הנתון המדאיג הוא שמכת ברק ישירה במבנה יכולה גם יכולה להשבית מכשירים מוגנים, אבל עם בקר קולע ברק חד פאזי/תלת פאזי Broyce Control המכשירים שלכם יהיו בידיים טובות. הבקר בנוי להגן בשל נתוני המרשימים: זרם נחשול מקסימלי 5kA, זמן תגובה 25ns, בהחלט נתונים המעידים על יכולתו לספק הגנת ברקים.
מה עושים אם מדובר במבנה נייד, צריף, קרוילה או וקרוון? בודקים קו אפס
בשונה ממבנה קבוע, שבדרך כלל יש בו הארקה, במבנה נייד יש לנקוט במשנה זהירות: מבנים על עמודים וכלונסאות ללא חיבור ישיר לאדמה בדרך כלל יהיו חשודים כלא מוארקים. חשמלאי נכבד, אם זיהית חוסר קו אפס במבנה כזה, חשוב מאד להתקין בקר סדר וחוסר פאזה Broyce Control.
חנות חשמל איכותית דואגת לאפיין למהנדס או קניין או יועץ מהו הבקר המתאים לתנאים בארץ בסביבת הלקוח שלו: בקר הגנה למתח חד פאזי / בקר הגנה למתח תלת פאזי 17/5mm DIN, עם זרם 8A בעת גילוי חוסר אפס/חוסר פאזה, זיהוי חוסר סדר, אובדן פאזה או אובדן אפס. נורת החיווי: LED. אפשרי גם לחיבור למעגנים וסלילי עבודה.