כל נושא ניהול משק הבית למעשה נשען על ההכנסה שלנו וממנה נגזור את ההוצאות .
לכן , בחשיבות העליונה , ההכנסה . ההכנסה יכולה להגיע מכל מקור , מבעלי חברה , עצמאים , שכירים , קצבאות וכו'. בפעם נעסוק דווקא בעבודה "מסורתית " – שכיר . צריך לקחת בחשבון , שבעבר היה יותר נעים להיות שכיר . היו יותר מקומות " היסתדרותיים " שברגע שנכנסת למקום עבודה כזה וקבלת קביעות , אפשר לומר שהיית "מסודר " , ראה קואופרטיב דן , שלא קיים יותר , עובדי חברות גדולות ועובדי מדינה . מקום עבודה מסודר , היה יכול להעניק לך את הביטחון הכלכלי לשנים רבות .
כיום ,המצב שונה , מהמצאה של "עובדי קבלן" ועד משרות רבות בשכר מינימום ( שהוא לטעמי גבוה מהצריך , אבל נמוך מכדי לשרוד ) , חברות ענק שפוגעות ביודעין בזכויות העובד ומפעילות עובדים בחוזים אישיים ( שמונעים קביעות ) ושימוש בקבלני משנה ופרילנסרים . מרוץ עכברים כל הזמן מתנהל בין החברות /עצמאים שמעסיקים עובדים ובין המדינה שמנסה כל הזמן לשמור על זכויות העובד , במרוץ זה כולם מנצחים , פרט לך , העובד , שבכל מקרה תמיד נפגע .
גם ששכר המינימום עולה , אז אתה חשוף לפיטורין , וכמובן יוקר המחיה עולה וגם במקרה שאתה בוחר להיות עצמאי ולהעניק שירותים תמורת חשבונית , יש לשלם מיסים לפני ההכנסות ובעיקר אם הלקוחות שלך עובדים על בסיס שוטף + . אני לא מבקר את החברות ואת העצמאים שמעסיקים עובדים , מצבם כיום לא קל בכלל וכל עובד שמועסק אצלם , הוא נטל כלכלי לא קל בכלל .
נחזור לעיקר , כדי לנהל משק בית תקין , יש צורך בהכנסה קבועה . סכום כסף קבוע וידוע שממנו נוכל לחלק את עוגת ההוצאות בצורה נכונה . למרות שפסיכולוגים והוגי דעות קבעו שמקום עבודה "צריך להעניק " מעבר לביטחון כלכלי , גם הגשה עצמית והתפתחו, האני , אני רוצה להציג דווקא תמונה שונה. נניח שהמקצוע שלך , נהג משאית . איזו הגשמה עצמית או התפתחות , אתה מצפה לקבל ממקום העבודה שבו אתה מגיע , עולה על משאית , פורק ומעמיס סחורה ונוסע כל היום בין הנקודות שקבעו לך?
אבל , אם נעזוב את הפאן הרגשי , ככל שתתמיד באותו מקום עבודה , כך שכרך יעלה , תהיה זכאי ליותר ימי חופשה , ימי הבראה , קופת פנסיה ושאר החובות שמוטלות על המעסיק להעניק לך ואפילו תוכל להתקדם בתפקיד למשרות ניהוליות או נוחות יותר .
מצד שני אם תקפוץ בין עבודות , לא תהיה זכאי להטבות הללו , וההפסקות בין העבודות יגררו תקופות ללא שכר וכל פעם מחדש , תתחיל כ"עובד חדש" . כל הרעיון בכתבה זו הוא אחד. יש לדבוק במקום עבודה לאורך זמן , גם אם מקום העבודה לא מעניק לך יותר מרק ביטחון כלכלי . את שאר הדברים שאנחנו זקוקים להם , נשיג מחוץ למקום העבודה ואני אנסה ללמד כיצד , בכתבות אחרות .
לסיכום : למרות שלא קל היום להיכנס למקום עבודה אחד אחרי שירות הצבאי ולסיים שם בגיל פנסיה , יש להקפיד לדבוק במקצוע שבחרנו בו ( כמובן בתנאי שהוא מספק לפחות את הבסיס הכלכלי ) ולהשתדל לא לקפוץ בין מקומות עבודה . תובנה קטנה שלי בנושא ," כל מקומות העבודה הם בסופו של דבר אותו דבר , אותם חיכוכים , אותה פעילות קבועה ותמיד ישנה ההרגשה שבמקום אחר הייתי מצליח יותר " – רדו מזה .
רוצה לדעת איך המינוס נעלם מחייך לתמיד?